DruštvoNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

TV Bor u privatizaciju ide podelom besplatnih akcija

BOR (IST Media) Agencija za privatizaciju Srbije je objavila javni poziv za privatizaciju 38 medija u Srbiji, ali se na tom spisku nije našlo Javno preduzeće „Štampa radio i film“, u čijem sastavu posluje regionalna TV Bor.

 

Ovaj medij će, kako je IST mediji rekao direktor tog preduzeća Vladan Novović, biti privatizovan modelom podele besplatnih akcija.

 

vladan novovic
Novović: Potrebno međusobno poverenje

„Za sve koji ispunjavaju zakonske uslove i na osnovu uredbe Vlade Srbije, podela sto posto akcija biće pokrenuta posle 1. jula“, rekao nam je Novović.

 

JP ŠRIF je jedan od retkih medija u Srbiji koji je u proces privatizacije ušao sa pozitivnim saldom i bez dugovanja, na vreme je urađena i nova procena vrednosti kapitala koji je, po rečima Novovića, 11 puta veći od vrednosti obaveza.

 

„Smatramo da je model privatizacije ŠRIF-a kroz besplatne podele akcija najbolji, i očekujem da ćemo uspešno nastaviti rad u interesu građana Bora i istočne Srbije“, rekao je direktor ove medsijske kuće.

 

NGC Antena SSrif

Za sada je izvesno da će TV Bor i posle privatizacije biti u etru. Budućnost firme će ipak kreirati oni koji ostanu u njoj

 

On je dodao da se za napuštanje firme uz socijalni program javilo petnaestak zaposlenih, ali da ne očekuje veće probleme prilikom proizvodnje programa.

 

„Ako radnici postignu saglasnost oko ključnih tema razvoja i rada, mislim da će to biti pozitivan obrazac kako da jedno javno preduzeće pređe u akcionarsko društvo“, zaključio je Novović.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Sa sednice Štaba za vanredne situacije. Deponija gori, a izvorišta presušuju

Miloš Marković

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X