Servisne informacije

Toplani naloženo da tokom najavljenih niskih temperatura greje 24 sata.

BOR, (IST Media) Zbog najavljenih niskih temperatura narednih dana, i novog snežnog pokrivača koji se očekuje i do 60 centimetara na teritoriji grada Bora, JKP Toplana će grejati 24 sata.

To je danas direktoru Toplane Milutinu Simiću naložio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić na sednici Štaba za vanredne situacije grada Bora.

Simić je rekao da Toplana svakodnevno dobija količine uglja koje potroši na dnevnom nivou, dok je na lageru oko 4.000 tona ovog energenta.

Povodom dobijenog upozorenja od strane Republičkog hidrometeorološkog zavoda, da će u nekoliko narednih dana doći do većih padavina snega, svim prduzećima je naloženo da preduzmnu preventivne i operativne mere.

Direktor JKP “3. oktobar” Dalibor Orsovanović, rekao je da ovo preduzeće ima dovoljno zaliha soli i rizle, i da su svi putevi koje održava ovo preduzeće prohodni. Zamerke su upućene preduzeću Strabag koje je odgovorno za čišćenje puta ka Gornjanu i starog puta ka Zlotu.

Član Štaba za vanredne situacije Danijel Aleksić je rekao da je uvedeno pasivno dežurstvo i u slučaju nužde biće aktivirane sve službe.

“Najavljena količina padavina zahteva opreznost, ali sigurno da nema mesta panici”, kazao je Milikić.

On je od svih saveta mesnih zajednica zatražio spisak najugroženijih domaćinstava u zabačenim delovima borskih sela, kako bi  jedinica za vanredne situacije bila spremna za pružanje eventualne pomoći.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U nedelju besplatni EKG pregledi i ultrazvuk štitaste žlezde

Miloš Marković

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za 12. jul (petak)

Miloš Marković

Obaveštenje o planiranom isključenju struje za 11. jul (četvrtak)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X