BorDruštvo

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

tehnicki fakultet u Boru svecana akademija 1

 

Posle više od šest decenija rada, za Tehnički fakultet i dalje postoji veliko interesovanje kod budućih studenata. Prednost ovog fakulteta je što nudi siguran posao odmah nakon završenih studija u rudarskim kompanijama “Srbija Ziđin Majning” i “Srbija Ziđin Koper” koje zapošljavaju najveći broj radnika u ovom delu Srbije, rečeno je na svečanoj akadamiji u amfiteatru ove visokoškolske ustanove.

tehnicki fakultet u Boru svecana akademija

Prethodna godina je bila veoma uspešna za Tehnički fakultet u Boru, istakao je prof. dr Dejan Tanikić, dekan Fakulteta, dodajući da uvek ima mesta za bolje, i da je jedina stvar na koju bi se moglo požaliti – broj novoupisanih studenata, ali da je fakultet uspeo da zadrži brojnost od pretprošle godine.

tehnicki fakultet u Boru svecana akademija Dejan Tanikic
Dekan Tehničkog fakulteta u Boru, prof. dr Dejan Tanikić

Na osnovnim studijama Fakultet u ovom trenutku ima četiri smera koji broje 200 budžetskih mesta, i 40 samofinasirajućih.

Cena školarine na osnovnim studijama za studente koji se ne finasiraju iz budžeta iznosi 60 hiljada dinara.

Profesor Tanikić najavljuje da je u planu i pokretanje novih smerova, ali, s obzirom da je to dugotrajan proces koji zahteva višegodišnji rad i ulaganje, kao i akreditovanje samog programa, za sada ostaje na nivou ozbiljnog razmatranja.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U toku su radovi na uređenju Bora. Na red došao parking u ulici Jovana Dučića

Miloš Marković

Učenici generacije u Boru. Ponos grada na bilbordima

Miloš Marković

Istraživali smo da li će staro BORSKO JALOVIŠTE U CENTRU GRADA biti NOVI RUDNIK

Saša Trifunović

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X