BorDruštvo

Iz budžeta grada za Hitnu pomoć oprema vredna 40 miliona dinara

DSC_7173 Dom zdravlja hitna sluzba

 

Služba Hitne pomoći Doma zdravlja u Boru dobila je kompletnu opremu u vrednosti oko 40 miliona dinara, i prema rečima zdravstvenih radnika, ona je od suštinskog značaja za pomoć kod urgentnih slučajeva.

Izdavaja se set za reanimaciju, koji može da pomogne u pružanju prve pomoći pacijentima koji se nalaze na udaljenim mestima.

Dvanaestokanalni EKG – aparati, od čega jedan sa softverskom interpretacijom EKG-a, pokretni defibrilatori, reanimacioni i porođajni setovi, stalci za infuziju, ormarići za lekove i bolje pregledni kreveti su najvažniji deo opreme, izjavio je dr Srđan Petrović, član Gradskog veća u Boru.

Dr Vesna Bućan Mihajlović, načelnica Hitne pomoći, posebno izdvaja značaj aparata za intubaciju sa laraingoskopom koji poseduje kameru, kao i set za reanimaciju i transportni respirator, dodajući da je oprema vrhunskog kvaliteta na svetskom nivou koja omogućava brži i efikasniji rad.

U narednom periodu i ostale službe Doma zdravlja očekuje neophodna oprema, najavljuju predstavnici lokalne samouprave.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U toku su radovi na uređenju Bora. Na red došao parking u ulici Jovana Dučića

Miloš Marković

Učenici generacije u Boru. Ponos grada na bilbordima

Miloš Marković

Istraživali smo da li će staro BORSKO JALOVIŠTE U CENTRU GRADA biti NOVI RUDNIK

Saša Trifunović

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X