DruštvoNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Svakog utorka besplatna pravna pomoć za manjine

BOR (Slađana VDT, Ist media) Od danas, 28 januara u prostorijama Društva za kulturu Vlaha/Rumuna severoistočne Srbije „Ariadnae Filum“, a u saradnji sa Mrežom Odbora za ljudska prava u Srbiji CHRIS, svakog utorka od 10 do 16 časova dežuraće advokatski tim za pružanje pravne pomoći za sve pripadnike manjina u Opštini Bor.

 

Sporazum za pružanje besplatne pravne pomoći potpisali su Zaviša Žurž ispred Društva za kulturu Vlaha/Rumuna severoistočne Srbije, Predrag Balašević lider preimenovane Vlaške narodne stranke, Ramis Mamutovski ispred Društva Roma i Dušan Prvulović iz Mreže CHRIS.

 

Copy of Drustvo za kulturu Vlaha

 

„Bilo da se radi o pripadnicima nacionalnih manjina, Vlasima, Romima, bilo da su u pitanju pripadnici LGBT zajednice, sve pomenute i druge ranjive grupe će u slučajevima diskriminacije dobiti besplatnu pravnu pomoć“, rekao je Prvulović na konferenciji za novinare.

 

Mreža CHRIS pruža direktnu besplatnu pravnu pomoć građanima i analizira slučajeve nepoštovanja ljudskih prava u cilju izmene i dopune postojećih zakonskih i podzakonskih propisa.

 

Od osnivanja službe za pružanje besplatne pravne pomoći 1999. godine do sada, od 89 pokrenutih slučajeva domaći sudovi su 23 rešili u korist građana.

 

Osam slučajeva je pokrenuto i ispred Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, od čega su dva slučaja okončana nagodbom u korist žrtava, prilikom čega je Republika Srbija morala da isplati ukupno 13.500 evra.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

Serviser upozorava KADA KLIMA UREĐAJ MOŽE DA SE ZAPALI

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X