Kultura

Sutra počinje 29. Festival Dani Zorana Radmilovića. Evo i programa

dani zorana radmilovića

ZAJEČAR, (IST Media) Svečano otvaranje festivala „Dani Zorana Radmilovića“ zakazano je za petak, 16. oktobra u 20 sati, a tradicionalnu besedu o Radmiloviću održaće glumac Enver Petrovci.

Otvaranju će prethoditi tradicionalni program kod Spomenika Zoranu Radmiloviću pod nazivom „Pesnici Zoranu Radmiloviću“ od 18 sati i okruglim stolom “Umetnost kao terapija” koji će u 12 sati biti održan u Klubu kulture u Kotlujevcu, istaknuto je na konferenciji za medije u zaječarskom pozorištu.

Ove godine spojićemo tri festivala: “Dane Zorana Radmilovića” sa 10 predstava, Treći  Festival malih pozorišnih formi sa pet predstava  i Antika fest. S obzirom na to da ove godine nismo uspeli da održimo festival na Romulijani, prvi festivalski dan na određeni način biće posvećen Antika festu tribinom, izložbom i predstavom „Žene iz Troje“, rekao je na konferenciji za medije Vladimir Đuričić direktor ustanove Narodno pozorište Timočke Krajine “Zoran Radmilović”.

On je istakao da će se Festival održati uz pridržavanje svih epidemioloških mera kako bi se sprečilo širenje zaraze virusom korona.

Iskreno se nadam da će ovo biti još jedan lep praznik pozorišne umetnosti i da će narednih devet dana Zaječar biti pozorišni centar Srbije. Jer, zaječarsko pozorište nije žarište korone, već  žarište kulture i slobodne misli i poziva ljude da uz poštovanje svih mera dođu u pozorište, rekao je Đuričić.

Program Festivala možete preuzeti OVDE.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

NAJAVA: Predstavljanje zbirki Branislava Baneta Dimitrijevića u Narodnoj biblioteci

Ist Media

NAJAVA: Strip-stvaralaštvo Jelene Đorđević u Narodnoj biblioteci

Ist Media

Predstava Klaustrofobična komedija 9. decembra u Boru

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X