U borskoj TOPIONICI traje SANACIJA NAKON POŽARA, neizvesno kada će krenuti proizvodnja

15 0
topionica pozar 1

BOR, (IST Media) Prošlo je gotovo mesec dana od kada je požar na krovu topionice bakra kompanije Serbia Zijin Copper zaustavio pogone ovog preduzeća, ali još nije poznato da li se u ovom trenutku radi samo sanacija oštećenih postrojenja, ili će se kineska kompanija Ziđin odlučiti za detaljniju rekonstrukciju topionice kako bi se predupredilo zagađenje zbog koga je u Boru dan kasnije organizovan veliki ekološki protest.

Na fotografijama do kojih je došla IST Media vidi se pričinjena šteta na cevima od fiberglasa koje su bile zahvaćene požarom u noći 16. septembra, ali kineski partner nije saopštio razmere havarije niti šta je uzrok tome.

topionica pozar 2

U međuvremenu, prema našim saznanjima, iz topionice u Boru izvezeno je trećim licima oko 20.000 tona koncentrata, što upućuje da će prekid proizvodnje potrajati.

Radnici topionice sa kojima smo razgovarali, rekli su nam da rade uobičajeno i da niša ne upućuje na „veliki remont“.

Kada su ranije bili remonti dolazila su i ‘treća lica’ i sve je vrvelo od ljudi. Sada je sve ‘mirno’, rekao nam je jedan od njih.

Kažu da se ne spominju bilo kakvi rokovi za završetak radova, ali i da među radnicima vlada bojazan da će se prekid proizvodnje odraziti na njihove zarade.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X