Ekonomija

Stigao i drugi izmenjivač toplote za novu fabriku sumporne kiseline

BOR, (Kolektiv, M. Milošević) – Iz Luke Prahovo, danas je otpremljen izmenjivač toplote za novu fabriku sumporne kiseline, proizveden u Indiji i težak 82.600 kilograma. To je poslednji veliki pojedinačni deo opreme za novu topionicu i fabriku sumporne kiseline Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

I dok se na gradilištu nove topionice nesmetano radi, a na objektu „7.400“ fabrike sumporne kiseline čak i više od planirane dinamike, poslednji veliki deo opreme desetak dana je čekao u Luci Prahovo zbog administrativnih problema u merenju težine tereta.

-Rešili smo problem merenja težine na licu mesta u Luci Prahovo i izmenjivač toplote je specijalnim kamionom (ukupna težina je 88 tona) krenuo u Bor da bi bio postavljen pored već ugrađenog izmenjivača na gradilištu fabrike sumporne kiseline. Do sada je na   gradilište stiglo 93 odsto opreme, a u narednih nekoliko dana stići će elektrooprema i vezni delovi za cevovod, pa nema odstupanja od planirane dinamike – kaže Milinko Živković, zamenik generalnog direktora RTB-a Bor za investicije.

Vreme dok izmenjivač toplote za novu fabriku sumporne kiseline ne stigne iz Luke Prahovo u Bor, radnici „Energoprojekta“ koriste za pripremanje terena za dva velika rezervoara, zapremine po šest hiljada metara kubnih, za jaku kiselinu, a kada stigne na gradilište, biće postavljen pored već ugrađenog (većeg) izmenjivača toplote.

 

Detalj iz Fabrike sumporne kiseline

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Kad nema klime, i ventilator je dobar. Evo informacija o potrošnji

Miloš Marković

Objavljene nove cene goriva koje će važiti do 26. jula

Miloš Marković

Realizacijom najvećeg investicionog ciklusa na Zapadnom Balkanu – PRAHOVO 2027 biće otvoreno više od 200 radnih mesta

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X