Stigao i drugi izmenjivač toplote za novu fabriku sumporne kiseline

414 0

BOR, (Kolektiv, M. Milošević) – Iz Luke Prahovo, danas je otpremljen izmenjivač toplote za novu fabriku sumporne kiseline, proizveden u Indiji i težak 82.600 kilograma. To je poslednji veliki pojedinačni deo opreme za novu topionicu i fabriku sumporne kiseline Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

I dok se na gradilištu nove topionice nesmetano radi, a na objektu „7.400“ fabrike sumporne kiseline čak i više od planirane dinamike, poslednji veliki deo opreme desetak dana je čekao u Luci Prahovo zbog administrativnih problema u merenju težine tereta.

-Rešili smo problem merenja težine na licu mesta u Luci Prahovo i izmenjivač toplote je specijalnim kamionom (ukupna težina je 88 tona) krenuo u Bor da bi bio postavljen pored već ugrađenog izmenjivača na gradilištu fabrike sumporne kiseline. Do sada je na   gradilište stiglo 93 odsto opreme, a u narednih nekoliko dana stići će elektrooprema i vezni delovi za cevovod, pa nema odstupanja od planirane dinamike – kaže Milinko Živković, zamenik generalnog direktora RTB-a Bor za investicije.

Vreme dok izmenjivač toplote za novu fabriku sumporne kiseline ne stigne iz Luke Prahovo u Bor, radnici „Energoprojekta“ koriste za pripremanje terena za dva velika rezervoara, zapremine po šest hiljada metara kubnih, za jaku kiselinu, a kada stigne na gradilište, biće postavljen pored već ugrađenog (većeg) izmenjivača toplote.

 

Detalj iz Fabrike sumporne kiseline

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X