Stigao i drugi izmenjivač toplote za novu fabriku sumporne kiseline

304 0

BOR, (Kolektiv, M. Milošević) – Iz Luke Prahovo, danas je otpremljen izmenjivač toplote za novu fabriku sumporne kiseline, proizveden u Indiji i težak 82.600 kilograma. To je poslednji veliki pojedinačni deo opreme za novu topionicu i fabriku sumporne kiseline Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

I dok se na gradilištu nove topionice nesmetano radi, a na objektu „7.400“ fabrike sumporne kiseline čak i više od planirane dinamike, poslednji veliki deo opreme desetak dana je čekao u Luci Prahovo zbog administrativnih problema u merenju težine tereta.

-Rešili smo problem merenja težine na licu mesta u Luci Prahovo i izmenjivač toplote je specijalnim kamionom (ukupna težina je 88 tona) krenuo u Bor da bi bio postavljen pored već ugrađenog izmenjivača na gradilištu fabrike sumporne kiseline. Do sada je na   gradilište stiglo 93 odsto opreme, a u narednih nekoliko dana stići će elektrooprema i vezni delovi za cevovod, pa nema odstupanja od planirane dinamike – kaže Milinko Živković, zamenik generalnog direktora RTB-a Bor za investicije.

Vreme dok izmenjivač toplote za novu fabriku sumporne kiseline ne stigne iz Luke Prahovo u Bor, radnici „Energoprojekta“ koriste za pripremanje terena za dva velika rezervoara, zapremine po šest hiljada metara kubnih, za jaku kiselinu, a kada stigne na gradilište, biće postavljen pored već ugrađenog (većeg) izmenjivača toplote.

 

Detalj iz Fabrike sumporne kiseline

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X