Društvo

Starijim građanima pozitivnim na koronu od danas pomoć pružaju volonteri

BOR – U Boru je trenutno 210 osoba zaraženo korona virusom a svi zaražene starije osobe, od danas se mogu javiti na telefone 060 27 27 059 ili 030 424 192 i zatražiti uslugu kupovine namirnica, lekova i slično zašta će biti angažovani volonteri.

Kako je rečeno na konferenciji za medije, od danas će servis “Prijavi problem” biti dostupan i za najstarije građane kod kojih je ustanovljeno prisustvo virusa, i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Pozivom na navedene brojeve telefona, u slučaju da nema ko da brine o njima, stari Borani mogu zatražiti pomoć volontera grada, u ovom slučaju Gerontološke službe, koja će biti na raspolaganju.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara, iznetih na današnjoj konferenciji za novnare, na području Bora registrovana su dva nova slučaja virusa, a za oko 170 uzetih briseva čekaju se rezultati testiranja.

Direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović, rekao je da je na Grudnom odeljenju smešten 31 bolesnik, od kojih je 13 pozitivan na korona virus, dok se za još petoro čekaju rezultati. Pored Grudnog odeljenja, u covid sistem je stavljeno i odeljenje neurohirurgije.

Kao što smo već upozoravali, obim rada na svim odeljenjima i u specijalističkim ambulantama je umanjen, jer su lekari angažovani za potrebe covid odeljenja. Svi pacijenti koji se jave sa tegobama će biti primljeni, ali nezadovoljstvo potiče od onih kojima pomoć nije potrebna. Tada su na udaru zdravstveni radnici koji samo obavljaju svoj posao, rekao je  dr Goran Joksimović.

Rečeno je da lokalna komunalna inspekcija, u saradnji sa republičkom sanitarnom inspekcijom, uveliko kontroliše sve mere propisane od strane Kriznog štaba Vlade RS i gradskog Štaba za vanredne situacije. Cilj kažnjavanja je, kako se navodi, da svi koji poštuju mere budu zaštićeni od onih koji ne žele da te mere poštuju.

Veliki broj sugrađana zaista vodi računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih. Nije korektno da mali broj onih koji ne želi da poštuje mere ugrozi većinu koja se mera pridržava. Sve mere koje se u cilju sprečavanja širenja virusa donose na republičkom i lokalnom nivou su dobronamerne i stoga apelujem na građane da ih se pridržavaju, rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Rečeno je da će od danas servis “Prijavi problem” biti dostupan i za najstarije sugrađane kod kojih je ustanovljeno prisustvo virusa, i nalaze se u kućnoj izolaciji, a koji pozivom na broj telefona 060 27 27 059 ili 030 424 192, u slučaju da im je neophodno jer nema ko da brine o njima, mogu zatražiti pomoć volontera grada, u ovom slučaju Gerontološke službe, koja će biti na raspolaganju najstarijima za kupovinu namirnica, lekova ili sličnih usluga.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X