EkonomijaZiđin

Zbog blokade puta, Srbija Ziđin Koper našla alternativu za delimično pokretanje proizvodnje u Novom Cerovu

cerovo zijin copper

 

Srbija Ziđin Koper saopštila je danas da je delimično ponovo pokrenula proizvodnju u rudniku „Novo Cerovo“ i to na lokacijama gde može da se eksploatiše “meka ruda”.

Cilj kompanije je da se uspostavi puna proizvodnja čim nadležni organi odobre alternativnu rutu za prevoz eksploziva do rudnika, navodi se u saopštenju.

Navode da je za transport ključnog repromaterijala (dizela i kreča) Srbija Ziđin Koper, uz podršku vlasti, lokalne zajednice, dobavljača i zaposlenih, identifikovala alternativni putni pravac do „Novog Cerova“ preko Crnog vrha.

Kompanija visoko ceni podršku i pomoć koju su u pripremi za ponovno puštanje u rad rudnika „Novo Cerovo“ dale Vlada Republike Srbije, lokalna zajednica, dobavljači i zaposleni, pa će uložiti sve napore da se rad u rudniku punim kapacitetom nastavi u najkraćem mogućem roku, navodi se.

Deo meštana Krivelja skoro mesec dana blokira put kamionima te kompanije u centru sela, zahtevajući rešenje problema otkupa zemljišta i preseljenje sela.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Istraživali smo da li će staro BORSKO JALOVIŠTE U CENTRU GRADA biti NOVI RUDNIK

Saša Trifunović

Borski rudari danas obeležili slavu Sveti Prokopije

Ist Media

Kad nema klime, i ventilator je dobar. Evo informacija o potrošnji

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X