Društvo

Škola VUK KARADŽIĆ konačno dobija izgled kakav zaslužuje

BOR, (IST Media, foto: istmedia) Najstarija borska osnovna škola “Vuk Karadžić”, izgrađena 1873. godine, uskoro će dobiti novi izgled, nakon što budu završeni radovi na sanaciji fasade koji su u toku.

“Za ovu investiciju iz gradskog budžeta izdvojeno je oko osam miliona dinara i samim tim je jedna od značajnijih, kada su u pitanju ulaganja u objekte škola”, rekla je Tamara Paunović, član Gradskog veća zadužena za obrazovanje.

U toku je i uređenje fasade Tehničke škole u Boru, platoa ispred škole u Bučju, a završeno je renoviranje krova fiskulturne sale škole u Krivelju.

Novo lice srednje Tehničke škole

“Ono što nam preostaje, to su ograde na školama, što nam je takođe prioritet”, rekla je Tamara Paunović

Pri kraju je uređenje sportskih terena kod osnovne škole Dušan Radović, sanacija sportskog igrališta na “trećem kilometru” koji će se asfaltirati i ograditi, a očekuje se i postavljanje gumene podloge na dečijem igralištu kod Doma kulture. Ovo je jedna od značajnijih promena kada je u pitanju bezbednost dece. Umesto trave koja je odavno izgažena i tokom kišnog perioda zemljiše predstavlja kaljugu, teren će nakon uređenja biti mekši, čime će se suzbiti povrede mališana prilikom pada.

 

Stari teren – nova podloga

U lokalnoj samoupravi obećavaju da će se izvršiti zamena oštećenih sportskih rekvizita, fitnes sprava i postavka novih rekvizita za dečja igrališta.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Sa sednice Štaba za vanredne situacije. Deponija gori, a izvorišta presušuju

Miloš Marković

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X