Društvo

Sindikati Ziđin Koper pozvali na protestnu šetnju, a menadžment tvrdi da ima razumevanje i podršku većine radnika

zijin1

 

Sindikati kompanije Sebija Zijin Copper (SZC) pozvali su zaposlene, njihove porodice i građne Bora i Majdanpeka na protest protiv predloženog Pravilnika o radu kompanije, koji će biti održan u 15.30 ispred generalne direkcije, nakon koje će se organizovati jednosatna protestna šetnja.

U pozivu koji je objavljen na oglasnoj tabli kompanije bez potpisa i pečata organizatora, što je ranije bio običaj, navodi se da se protest organizuje radi “odbrane i zaštite interesa zaposlenih”.

Nakon pregovora između menadžmenta kompanije SZC krajem prošle godine u Ministarstvu rudarstva, u kineskoj kompaniji navode da je mehanizam pregovaranja između kompanije i sindikata otvoren i transparentan, da treba da se nastavi, ali i da imaju podršku većine radnika.

Sindikati traže usklađivanje zarada sa visinom rasta inflacije u Srbiji na predlog Socijalno ekonomskog za 14,3 posto, dok su u kompaniji SZC ranije predlažili linearno povećanje zarada od 5.000 dinara uz dodatno povećanje od 5 procenta.

Prosečna zarada u kompaniji iznosi 110.000 dinara.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Ambasador Kine u poseti rudniku Čukaru Peki

Ist Media

Preventivni pregledi štitaste žlezde u nedelju 3. marta

Ist Media

INSTAGRAM KRIVELJ. O pregovorima zbog blokade pohvalila se ministarka, ali bez reči o rešenju

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X