DruštvoZiđin

Sindikat Nezavisnost Srbija Ziđin Koper: Neki sindikati prekršili dogovor o pregovorima

Nezavisnost1

 

Odbori sindikata Nezavisnost kompanije Srbija Ziđin Koper, oglasili su se nakon konferencije za novinare ispred sedišta te kompanije koju su održali čelnici nekih odbora Samostalnog sindikata, nakon neuspešnih pregovora o povećanju cene rada.

Nezavisnost naglašava da su organizatori konferencije za novinare prekršili dogovor da se, kako navode, “koordinisano zajednički i usaglašeno nastupa u svim aktivnostima u toku pregovora, ali i da se sačeka dolazak predstavnika resornih ministarstva, što je dogovoreno sa poslodavcem na zadnjim pregovorima”.

Stav Odbora sindikata Nezavisnost je da se javnosti obratimo tek nakon ovih pregovora, kada zauzmemo konačan stav i kada imamo šta konkretno i argumentovano da kažemo. Naš stav je da tek nakon toga donesemo odluke o budućim aktivnostima, kažu u sindikatu Nezavisnost.

Ovaj Sindikat smatra da je potrebno prvo iscrpeti socijalni dijalog pregovorima uz pomoć resornih ministarstva (jer Republika Srbija ima 37% udela  u kompaniji), pa tek ako izostanu rezultati, da se održi konferencija  za novinare, sastanak sa sindikalnim centralama, priprema i organizacija protesta.

 Zbor ili protesti na kojima učestvuje sindikat Nezavisnost koordinirano sa drugim sindikatima ima hiljadu učesnika, i rezultat je postizanje opravdanih sindikalnih ciljeva zasnovanih na Kolektivnom ugovoru, Zakonu o radu i Ustavu republike Srbije, gde je svaki učesnik zaštićen od šikaniranja, naglašavaju u Sindikatu.

Podsećamo da ni posle sedam serija sastanaka između poslovodstva kompanije Srbija Ziđin Koper i šest reprezentativnih sindikata, nije postignut dogovor o povećanju zarada.

Ziđin nije prihvatio predlog sindikata o povećanju cene zarada od 230 dinara po satu, već je ponudio povećanje za 4,1%, odnosno, 200 dinara.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

Donacijama Srbija Ziđin Majning napravljeno dečije igralište i obnovljene prostorije KUD-a u Brestovcu

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X