Korona

RUSKI VOJNI EPIDEMIOLOZI U BORU. Doneli preporuke za dodatne protivepidemiološke mere

BOR, (IST Media) Zdravstvene institucije na teritoriji grada posetili su ruski vojni epidemiolozi i izvršili procenu i analizu epidemiološke situacije. Ekspertski tim Ruske federacije upoznao se sa organizacijom rada i algoritmima koji se primenjuju u borskom Domu zdravlja i Opštoj bolnici i dao preporuke za dodatne protivepidemiološke mere.

Testiranje se vrši u potpunosti u skladu sa propisanim algoritmima i procenama epidemiologa. Na teritoriji grada se sprovodi kompletna procedura testiranja osoba koje zadovoljavaju kliničku sliku prisustva virusa i izolacije osoba koje su bile u kontaktu sa osobama pozitivnim na virus. Epidemiologija je ozbiljna nauka i, nažalost, na našoj koži smo osetili njen značaj, rekao je na konferenciji  za novinae dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

U Boru je od 322 testiranih od početka pandemije na covid19 pozitivno bilo njih 75, od čega su tri pacijenta u međuvrmenu ozdravila, a rezultati se očekuju za još 32 testiranih.

Dva pacijenta su, nažalost, izgubila bitku sa ovom opakom bolešću.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X