Rukavice stigle u Opštu bolnicu, operacije po uobičajenom rasporedu

179 0
bolnica bor 3

BOR, (IST Media) – U borsku Opštu bolnicu stigao je potreban kontingent hirurških rukavica, tako da je ukinuta naredba, objavljena u četvrtak kojom se, zbog  njihove nestašice, operacije koje nisu urgentne odlažu do daljeg, potvrdio je za Ist Mediu direktor ove zdravstvene ustanove dr Goran Joksimović.

Obaveštavamo vas da se operativni program može na dalje obavljati po uobičajenom rasporedu, uključujući i elektivne operacije. Dobili smo dovoljne količine potrošnog materijala, te se naredba od 12. juna stavlja van snage“, navodi se u aktuelnom obaveštenju koje je potpisao direktor Joksimovć.

Podsećamo, od četvrtka do nedelje su, zbog nedostatka hirurških rukavica, u Opštoj bolnici u Boru odložene elektivne intervencije u koje, primera radi, spadaju operacije preponske kile, katarakte, mastektomija usled raka dojke, kao i presađivanje bubrega od strane živog donora.

Dr Joksimović je demantovao i spekulacije portala Direktno koji je objavio da rudari povređeni u niskopu Čukaru Peki, zbog pomenute nestašice rukavica, nisu zbrinuti u Opštoj bolnici u Boru.

Obojica rudara zbrinuta su po prijemu u bolnicu, rekao je za Ist mediu dr Joksimović.

Oni su sa nagnječenjima smešteni na Ortopediju radi daljeg praćenja zdravstvenog stanja, potvrdio je direktor bolnice.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X