Društvo

Rudarski radovi ugrožavaju bezbednost meštana MZ Sever, traži se reakcija Ministarstva rudarstva

Zbog rudarskih radova koje kompanija Ziđin izvodi u Mesnoj zajednici “Sever”, čime je meštanima ugrožena bezbednost i narušen mir, stanovnici Homoljske ulice zatražili su prijem kod gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića kako bi se iznašlo rešenje.

Oni su na to bili primorani nakon izgradnje ventilacionog okna kineske kompanije, i to na samo pedesetak metara od kuća u kojima žive.

Svakodnevno, čak i tokom noći, suočavamo se sa velikom bukom i potresima zbog miniranja. Još strašnije je što je ugrožena bezbednost najmlađih, budući da je ventilaciono okno nadomak dečjeg igrališta, rekla je Tamara Novaković iz Homoljske ulice, i nada se da će se tim povodom preduzeti sve zakonske mere i poštovati zakoni Republike Srbije.

bolnicka ulica toranj
Rudarski objekti stigli do kuća u Homoljskoj ulici

Jedan od problema koji su istakli predstavlja i izmeštenje prostorije Mesne zajednice, jer su prethodne pripale kineskoj kompaniji.

Evidentirali smo nekoliko problema koji su naši sugrađani iskazali kad je u pitanju život na teritoriji ove MZ, od buke, miniranja, prašine. Dogovorili smo se da sve lokalne probleme, poput izmeštanja kancelarije mesne zajednice, rešimo u najkraćem roku. Za ostale probleme koji su u nadležnosti resornih ministarstava obratićemo se njima za pomoć kako bi se kvalitet života sugrađana u ovom delu Bora podigao na zadovoljavajući nivo, istakao je ovim povodom gradonačelnik Bora.

Gradonačelnik veruje da će se resorna ministarstva uključiti u rešavanje ovih problema i da će se rezultati videti već u narednih nekoliko dana.

O problemima meštana MZ “Sever” Ist media je izvestila još u februaru, nakon čega se pokrenulo rešavanje.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X