Kultura

Roman Mile Prvanović donosi priču o prijateljstvu iz ugla deteta. Promocija u Boru u subotu u Narodnoj biblioteci

Mila Prvanovic

Foto: J. C. M./Južne vesti

Promocija romana Moć prijateljstva, 10-godišnje Mile Prvanović iz Niša, biće održana u Narodnoj biblioteci u Boru u subotu 14, oktobra u 12 sati.

Njen prvenac je nedavno objavila izdavačka kuća “Huk”, a o svojoj knjizi nedavno je govorila za portal Južne vesti.

Kada je Mila završila prvi razred rešila je da napiše pravi roman, objavila to svojim roditeljima i krenula sa pisanjem, a ideju o priči je dobila dok je bila na moru.

Često tako u glavi smišljam razne priče o nekim devojčicama i kada sam plivala tog leta povuklo me je da razmišljam o drugarstvu, o plivanju i odlučila sam da napišem roman koji će pričati o plivanju i drugarstvu, rekla je mlada autorka.

Mila je, kažu njeni roditelji, naučila da čita i piše kada je imala 4 godine, pa je i u vrtiću pisala neke priče i pravila mini-knjige sa ilustracijama.

Oduvek je volela da joj se čitaju priče, a i vrlo rano je počela da pravi neke svoje verzije knjiga i prvo govorila da hoće da postane knjižarka, a onda spisateljica – kaže njena mama Jelena.

Ova učenica 4. razreda niške OŠ “Mika Antić” rođena je u Boru, i kaže da je za nju prijateljstvo pre svega iskrenost.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

On je legenda. Došao na Borsko jezero da slika a mašta o skulpturi

Ist Media

Od četvrtka 18. jula počinje prodaja ulaznica za 30. Nišville festival

Ist Media

Za seoske KUD-ove kineska kompanija donirala 1,1 milion dinara. Zamenik gradonačelnika za svako selo najavio dodatnih 300.000

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X