Društvo

Reorganizacija javno komunalnih preduzeća u Boru

Kako bi se zaustavilo dalje propadanje Javno komunalnih preduzeća u Boru, pokrenuta je reorganizacija rada javnog sektora.

Na sastanku gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića sa predstavnicima Sindikata borskih javnih preduzeća i Sindikata javnih saobraćajnih i komunalnih delatnosti Srbije, razgovaralo se o analizi stanja, načinu i uslovima spajanja pojedinih preduzeća.

Najteža situacija je u borskoj Toplani. Zbog višegodišnjih gubitaka, rešenje je izgradnja nove Toplane, reorganizacija sistema i reorganizacija samog preduzeća naglasio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Na prvom mestu je interes građana, zaposlenih i samog grada. Nije cilj otpuštanje radnika niti  prodaja  javnih preduzeća, već da se zaštiti javno preduzeće koje će biti sposobno da samo sebe izdržava kako ne bi išlo na licitaciju, odnosno prodaju, rekao je Milikić.

Studija i analiza stanja pokazaće u kakvom stanju se nalaze preduzeća, a nakon toga će se utvrditi šta će se i kako menjati, a sve u interesu građana Bora.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X