Društvo

RAKITA donirala sredstva za edukaciju 120 prosvetnih radnika u Boru

radmila petkovic

foto: Radmila Petković

Kompanija Rakita eksplorejšn(Exploration), koja posluje u sastavu kineske rudarske korporacije Ziđin Majning, donirala je Učiteljskom društvu u Boru 300.000 dinara za realizaciju projekta „Elektronski servisi u projektno orijentisanoj nastavi“ koju pohađa 120 učitelja i predmetnih nastavnika iz škola u Boru, Brestovcu, Metovnici, Slatini, Šarbanovcu i Krivelju.

Reč je o „onlajn“ obuci prosvetnih radnika koji će na ovaj način osavremeniti svoju nastavu, odnosno usavršiće upotrebu web alata i igrovnih metoda u nastavi.

Procenili smo da će ova edukacija u velikoj meri koristiti polaznicima, a osim benefita za nastavnike koji će proći obuku, steći nove veštine i ispuniti potreban broj sati edukacije na godišnjem nivou. Korist će imati i učenici kojima će ovaj način edukacije omogućiti razvoj samokritičkog i kritičkog odnosa prema nastavnom štivu, rešavanje logičkih zadataka i razvoj funkcionalnih znanja, istakla je Radmila Petković, predsednica Učiteljskog društva u Boru.

Da je ova obuka zaista korisna, potvrđuju i sami polaznici, prosvetni radnici.

Zorica Stojanovski

Ova obuka je veoma korisna jer se detaljno upoznajemo sa veb alatima koji će prvenstveno nama, ali i učenicima, omogućiti funkcionalna znanja kroz igru i stvaralački rad. Nakon tri i po decenije rada kao učiteljica, moram reći da ovakva edukacija omogućuje inovativan rad sa decom jer se približavamo kompjuterskom načinu rada i, na neki način, polako se odvajamo od tradicionalnog izvođenja nastave“, rekla je Zorica Stojanovski, učiteljica u OŠ „Dušan Radović“.

Pozitivna iskustva već sa početka obuke ima i Danijela Njamculović, učiteljica u OŠ „Sveti Sava“.

Danjela Njamculovic
Danjela Njamculović

U eri kompjuterizacije, prosvetnom radniku je veoma bitno da se edukuje i stiče nova znanja kako bi veštije rukovao veb alatima, i samim tim prezentovao učenicima gradivo na moderan i pristupačan način. U prosveti radim 25 godina pa mi „onlajn“ obuka omogućava da izađem iz okvira tradicionalnog predavača i da preuzmem ulogu vođe u ovoj inovativnoj nastavi, kaže ona.

 

Realizator ovog programa edukacije je Centar za unapređivanje nastave “Abakus” iz Beograda.

Kompanija Rakita je i ranijih godina podržavala projekte koje je realizovalo Učiteljsko društvo u Boru. Obuka „Elektronski servisi u projektno orijentisanoj nastavi“ za 120 prosvetnih radnika trajaće četiri nedelje.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X