PR textZiđin

Pripadnici Sektora za vanredne situacije demonstrirali su spasavanje zaposlenih iz požara u zgradi transporta

Piše: G. Tončev Vasilić/Foto: M. Stojčev

Sektor bezbednosti i zdravlja na radu Srbija Ziđin Koper, u saradnji sa Vatrogasno-spasilačkom jedinicom Bor, organizovao je danas za zaposlene u ogranku TIR pokaznu vežbu u oblasti protivpožarne zaštite.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije demonstrirali su spasavanje zaposlenih iz požara u zgradi transporta, njihovu evakuaciju, ali i zaštitu od širenja vatre na susedne objekte.

Vojka Đurišić

 

Svake godine realizujemo bar jednu ovakvu vežbu u nekom metalurškom pogonu, pa je posle topionice, elektrolize i gasne stanice, na red došao i pogon transporta u TIR-u. Vatrogasci su zaposlenima objasnili kako da pravovremeno reaguju u slučaju požara, jer znamo da su tada i sekunde važne, a potom simulirali evakuaciju i zaštitu okolnih objekata od širenja vatre. Prošle godine je na teritoriji Srbije bilo registrovano preko hiljadu požara i to samo u letnjem periodu, pa su ovakve obuke od izuzetnog značaja za sve nas – kaže zamenik rukovodioca Službe ZOP u Topionici i rafinaciji Vojka Đurišić i dodaje da se ostale vežbe u oblasti protivpožarne zaštite, poput praktične demonstracije upotrebe PP aparata, organizuju dvaput mesečno.

Samo u junu, po rečima rukovodioca Službe bezbednosti i zdravlja na radu u ogranku TIR Branislava Živanovića, realizovano je preko 2.000 obuka, a od početka godine 12.000.

Branislav Živanović

To što se ovde slabo ko seća kada je poslednji put izbio požar, dovoljno govori o tome koliko smo uspešni u poslu kojim se bavimo. U TIR-u radi preko hiljadu ljudi i cilj nam je da se svi obuče za postupanje u vanrednim situacijama. Samo u junu, mesecu bezbedne proizvodnje i zaštite životne sredine, imamo šest vežbi – pet u metalurškim pogonima koje organizuje TIR, dok jednu izvodimo u saradnji sa Vatrogasno-spasilačkom jedinicom u Boru, ističe Živanović.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Borski rudari danas obeležili slavu Sveti Prokopije

Ist Media

Bolji uslovi za penzionere u Slatini – opremljena sala Doma za najstarije

Miloš Marković

On je legenda. Došao na Borsko jezero da slika a mašta o skulpturi

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X