Prilika: Obuka za nezaposlene žene Bora u izradi biznis plana

343 0
BOR, (IST Media) Asocijacija za razvoj Bora (ili za razvoj opštine Bor) započela je projekat kojim će 30 nezaposlenih žena iz ovog grada, a koje su duže od godinu dana na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i nisu koristile mere koje sprovodi ova ustanova, dobiti priliku da pohađaju obuku izrade biznis plana, i samim tim imati mogućnost da konkurišu za subvencije koje dodeluje NSZ, ali ali i za sredstva različitih fondova,organizacija i kompanija.

„Cilj projekta ’Put do samostalnog biznisa započinje planiranjem’ je smanjenje nezaposlenosti ženske populacije kroz umeće izrade biznis plana, jer bez dobrog planiranja nema dobrih rezultata“, kaže Marija Pešić, predsednik Asocijacije za razvoj Bora. 

Obuka će se održati u martu ove godine u trajanju od tri dana. Krajnji rok za prijavu je 25. februar, nakon čega će Asocijacija i predstavnici NSZ organizovati pojedinačne intervjue sa prijavljenim kandidatkinjama radi selekcije učesnica.

Po završetku obuke, učesnicama će biti uručeni sertifikati koji će im omogućiti konkurisanje za subvencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Obuku finansira kompanija Rakita, dok će Asocijacija pružiti jednogodišnju mentorsku podršku u vođenju administrativnog i finansijskog poslovanje polaznicama koje odluče da pokrenu svoj samostalni posao.

Sve informacije u vezi sa postupkom prijave, zainteresovana lica mogu dobiti kod svog savetnika u NSZ ili direktnim kontaktom putem email adrese [email protected], i telefona 0642935876.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X