EkonomijaTema danaНекатегоризовано

Predstavnici Svetske banke u poseti RTB-u

BOR, (G.T.V.) – Želeći da i od prvog čoveka RTB-a Bor Blagoja Spaskovskog čuju šta je moguće, a šta ne u vezi sa restrukturiranjem kompanija koje su uključene u plan Agencije za privatizaciju jer, kako su istakli, obezbeđuju pomoć Vladi Srbije za tu svrhu, delegacija Svetske banke, predvođena direktorom Kancelarije u Srbiji Tonijem Verheijenom, posetila je Rudarsko-topioničarski basen Bor.

 

svetska banka toni verhejinen

 

Ističući da Svetska banka ne radi direktno sa državnim ili privatnim kompanijama, već sarađuje sa Vladom Srbije i obezbeđuje da se plan Agencije za privatizaciju uspešno rešava, šef  Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen je rekao: Želeli smo da i od direktora Spaskovskog čujemo šta je moguće, a šta ne u vezi sa restrukturiranjem kompanija koje su uključene u plan Agencije za privatizaciju, jer mi obezbeđujemo pomoć Vladi za tu svrhu. On nam je, između ostalog, objasnio i kakve prepreke stoje na putu finansijske održivosti „Bora“, a mi smo sa interesovanjem saslušali njegove planove da se restrukturiranje završi u okviru rokova koje je premijer Srbije zadao. Želimo mu uspeh i da kompanija ponovo postane finansijski održiva – kazao je Verheijen podvlačeći da je Svetskoj banci stalo da Vlada Srbije postigne najbolje rezultate u cilju očuvanja zaposlenosti u “pogođenim” oblastima.

 

“RTB Bor je predao Unapred pripremljeni plan reorganizacije preduzeća (UPPR) i ovih dana očekujemo “otvaranje procesa”. Taj proces mora biti završen u roku koji je premijer Aleksandar Vučić objavio za RTB Bor i Resavicu, a mi moramo ispoštovati obećanje da će za godinu dana to biti gotovo i moramo izaći iz restrukturiranja. Lično očekujem pozitivan ishod”, poručio je generalni direktor borske kompanije.

 

Delegacija visokih zvaničnika Svetske banke posetila je RTB i kako bi se uverila da su nova topionica i fabrika sumporne kiseline u Boru završene, pa su gosti nakon razgovora sa menadžmentom razgledali i nova pirometalurška postrojenja.

 

“Svetska banka je uvek bila izričita u zahtevu – hoćemo čisto nebo iznad Bora, čistu reku, da tlo više ne bude  zagađivano i da ljudi udišu čist vazduh. Pritisak koji je vršila na nas da se aktivira nova metalurgija doprineo je da ovo stvarno i bude gotovo”, rekao je Spaskovski.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Realizacijom najvećeg investicionog ciklusa na Zapadnom Balkanu – PRAHOVO 2027 biće otvoreno više od 200 radnih mesta

Ist Media

Danas se u Srbiji godišnje generiše više od dva miliona tona komunalnog otpada koje završava na deponijama

Ist Media

Nova balon hala u flotaciji Veliki Krivelj suzbija prašinu iz rudnika

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X