Korona

Predložena vanredna situacija u Boru. Strahuje se od okupljanja tokom verskih praznika

stab korona bor

BOR, (IST Media) – Zbog sve većeg broja zaraženih Borana sa težom kliničkom slikom od korona virusa, stručno-operativni tim za higijensko-epidemiološke mere predložio je danas Kriznom štabu uvođenje vanredne situacije na teritoriji grada.

O ovom predlogu sutra bi trebalo da se izjasni Gradski štab za vanredne situacije.

Prema iznetim podacima na konferenciji za medije, u poslednja 24 sata zabeležena su četiri nova slučaja zaraze, pa je sa današnjim danom ukupno 39 osoba zaraženo virusom, a broj se približava onom iz aprila, kada je bilo 50 zaraženih.

Doktorka Javorka Stankulić izjavila je da su svi registrovani pacijenti sa blažim simtomima i pod terapijom u kućnim uslovima uz nadzor lekara.

Direktor Opšte bolnice u Boru Dr Goran Joksimović, dodao je da se na Grudnom odelenju trenutno leči 14 pacijenta, od čega je sedmoro pozitivno na korona virus.

Borski epidemiolozi strahuju od prestojećih verskih praznika kada se očekuju okupljanja većeg broja ljudi u stanovima, i apeluju na građane da shvate ozbiljnost situacje.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X