Politika

Vučić: SPS i SPAS koalicioni partneri SNS-a u novoj vladi

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić kazao je danas da će Socijalistička partija Srbije (SPS) i Srpski patriotski savez (SPAS) biti koalicioni partneri SNS-a u novoj vladi a predsednik Skupštine biće Ivica Dačić.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon sednice Predsedništva SNS rekao da je u prethodnih osam godina ta stranka imala dobru saradnju sa SPS-om, ali da su imali drugačija vidjenja.

Prema njegovim rečima, on (Vučić) prihvatio je predloge lidera SPS-a Ivice Dačića jer nije želeo da “izgube brigu o Srbiji”.

On je dodao da je lider SPAS-a Aleksandar Šapić na današnjem sastanku insistirao na razgovoru o budućnosti Srbije, kao i da je kazao da želi da “učestvuje u politici Srbije”.

Vučić je najavio da će nova vlada Srbije biti ograničenog trajanja i da će sledeći parlamentarni izbori biti održani najkasnije 3. aprila 2022. godine, zajedno sa predsedničkim i izborima u Beogradu.

Na pitanje na osnovu kojih nadležnosti je “ograničio” trajanje vlade, Vučić je rekao da je nije on ograničio, već da je to zatražio od mandatarke Ane Brnabić na osnovu skupštinske većine SNS i da će tek videti da li će ona to prihvatiti.

Vučić je istakao da će gradjani moći na predstojećim beogradskim, parlamentarnim i predsedničkim izborima 2022. godine moći da kažu šta misle o novoj vladi, za koju je rekao da je “reformska za teška vremena”.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Dimnim bombama i transparentima, opozicija blokirala rad sednice SO Majdanpek

Ist Media

Marković: Državna revizorska institucija otkrila nezakonitosti u poslovanju Toplane

Ist Media

Kompletan spisak kandidata za poslanike: Ko se sve nalazi na listi „Srbija protiv nasilja“?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X