Pozorišni festival nastavljen uz “Hajduke” Branislava Nušića

246 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Druge večeri Međunarodnog pozorišnog festivala za decu “Čar čar ZajeČAR” izveden je komad Branislava Nušića “Hajduci” u režiji Vladimira Milojevića i izvođenju ansambla šabačkog pozorišta. Nagrada “Čar” za najboljeg glumca večeri po oceni žirija pripala je Strahinji Baroviću.

 

U komadu igraju Strahinja Barović, Miloš Vojnović, Lazar Maksić, Marko Ivanović, Veljko Eraković, Kristina Pajkić, Siniša Maksimović i Borivoje Božanić.

 

DSC_0032

 

Pored brilijantne glume na visini zadatka su bili i kostimi i scenografija pa su mališani uživali u potpunom ugođaju koji pozorišna predstava može da pruži. Sve je u ovoj postavci štimalo pa je najmlađa publika izašla, može se reći, oduševljena onim što je videla i čula iako je ovaj tekst poznat svima i mnogo puta gledan kao ekranizacija ili inscenacija Nušićevog dela.

 

Treba još istaći da je ovaj komad sa uspehom igran i na ovogodišnjem prestižnom festivalu “Mali Joakim” u okviru 51. festivala profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić” što ide u prilog činjenici da pozorišni festival za decu „čar čar ZajeČAR“ iz godine u godinu sve više dobija na značaju.

 

Treće večeri festivala na programu je komad „Čarobnjak iz oza“ po tekstu Fenka Baumana, u izvođenju ansambla Kraljevačkog pozorišta u režiji Miodraga Dinulovića.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Fejsbuk slavi 10. rođendan

Piše - 4. February 2014. 0
Najpopularnija društvena mreža danas obeležava deset godina postojanja, sa više od 1,2 milijarde korisnika širom sveta. Fejsbuk je 4. februara…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X