JP za stambene usluge: Tužbe za dužnike

1258 0
JKP za stambene usluge

BOR (IST Media, Milena Stanojković) Borani koji do 15. decembra ne izmire dugovanja za komunalne usluge zaključno sa računom za februar 2015. godine, biće utuženi i predati sudskim izvršiteljima, rekao je za RTV Bor Goran Petrović, v.d. direktora Javnog preduzeća za stambene usluge Bor.

 

Rok za utuženja je od avgusta smanjen sa dvanaest na devet meseci, a od nove godine, kako najavljuju iz stambenog, biće još manji.

 

Goran Petrovic stambeno
Petrović: Tužbe za dužnike

“Mi smo od avgusta smanjili rok za utuženja na devet meseci i o tome je javnost obaveštena. Oni koji ne izmire dugovanja za februar 2015. godine do 15. decembra biće utuženi i predati sudskim izvršiteljima. Do sada je sistem sudstva koji je rešavao dugovanja bio relativno spor, a naplata je ubrzana angažovanjem izvršitelja. Bitno je da se od januara 2016. godine rok za utuženje dodatno skraćuje na šest meseci“, rekao je Petrović.

 

Neplaćanje dugova za komunalne usluge povlači utuženje ka komori izvršitelja, čime građani, osim duga, dobijaju i dodatne troškove. “Oni se kreću, u zavisnosti od duga, od 7.000 dinara pa naviše, a prosek je oko 12. 000 dinara”, istakao je Petrović.

 

On je naglasio da i dalje postoji mogućnost reprograma duga iz predhodnog perioda, ali uz uslov da dužnik ima redovnu zaradu, platu ili penziju, za koju se vezuje odbijanje rate duga ili  se za pokriće uzimaju čekovi građana.

 

Građani za komunalne usluge duguju nešto više od 650 miliona dinara, što ozbiljno ugrožava rad komunalnih preduzeća u Boru, kako Vodovoda, tako i Toplane i Trećeg oktobra.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X