Politika

Počela sednica Skupštine Grada Bora. Opozicija kritikuje zapisnik

skupstina grada bora februar 2023 DSC08049

 

Dvanaesta sednica Skupštine Grada Bora, koja je trebalo da počne u 9 sati, nije počela ni posle skoro sat vremena jer opozicija kritikuje zapisnik sa prethodne sednice.

Ljubiša Marinković (Pokret slobodnih građana) izneo je primedbe na zapisnik jer se u njemu navodi da je on odstranjen sa sednice a ne udaljen, i da je prekršen poslovnik jer mu nisu izrečene opomene što je pedviđeno poslovnikom.

I odbornica Irena Živković (Stranka slobode i pravde) je kritikovala zapisnik rekavši da se na sednici iznose ozbiljne informacije koje mogu dovesti i do krivičnih prijava.

Ne vidim svrhu zapisnika jer u njemu nikakvih informacija o kojima je diskutovala opozicija, rekla je ona.

Predsednik Skupštine opštine Dragan Žikić je rekao da su odbornici dobili samo Izvod iz zapisnika a da je ceo zapisnik u arhivi.

Kritike po istoj osnovi izneli su i odbornik Vladimir Stojićević (Glasno za omladinu), Dragan Mrković (Narodni pokret Srbija) i Aleksandar Kulić.

Na današnjoj sednici očekuje se drugi rebalans budžeta koji je projektovan na 7,8 milijarde dinara.

Udružena opozicija Bora će izneti i predlog za glasanje da li su odbornici za to da se novac namenjen za izgradnju Akva parka usmeri na poboljšanje zdravstvene situacije angažovanjem neophodnih lekara, i učešće Grada u izgradnju nove bolnice.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Dimnim bombama i transparentima, opozicija blokirala rad sednice SO Majdanpek

Ist Media

Marković: Državna revizorska institucija otkrila nezakonitosti u poslovanju Toplane

Ist Media

Kompletan spisak kandidata za poslanike: Ko se sve nalazi na listi „Srbija protiv nasilja“?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X