Politika

Počela sednica Skupštine Grada Bora. Opozicija kritikuje zapisnik

skupstina grada bora februar 2023 DSC08049

 

Dvanaesta sednica Skupštine Grada Bora, koja je trebalo da počne u 9 sati, nije počela ni posle skoro sat vremena jer opozicija kritikuje zapisnik sa prethodne sednice.

Ljubiša Marinković (Pokret slobodnih građana) izneo je primedbe na zapisnik jer se u njemu navodi da je on odstranjen sa sednice a ne udaljen, i da je prekršen poslovnik jer mu nisu izrečene opomene što je pedviđeno poslovnikom.

I odbornica Irena Živković (Stranka slobode i pravde) je kritikovala zapisnik rekavši da se na sednici iznose ozbiljne informacije koje mogu dovesti i do krivičnih prijava.

Ne vidim svrhu zapisnika jer u njemu nikakvih informacija o kojima je diskutovala opozicija, rekla je ona.

Predsednik Skupštine opštine Dragan Žikić je rekao da su odbornici dobili samo Izvod iz zapisnika a da je ceo zapisnik u arhivi.

Kritike po istoj osnovi izneli su i odbornik Vladimir Stojićević (Glasno za omladinu), Dragan Mrković (Narodni pokret Srbija) i Aleksandar Kulić.

Na današnjoj sednici očekuje se drugi rebalans budžeta koji je projektovan na 7,8 milijarde dinara.

Udružena opozicija Bora će izneti i predlog za glasanje da li su odbornici za to da se novac namenjen za izgradnju Akva parka usmeri na poboljšanje zdravstvene situacije angažovanjem neophodnih lekara, i učešće Grada u izgradnju nove bolnice.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X