Politika

Po uzoru na predsednika Srbije, i gradonačelnik Bora na tabli objašnjavao investicije

milikic tabla

printscreen RTV Bor

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, u emisiji Aktuelno na radio-televiziji Bor, govorio je o problemima i njihovom rešavanju u JKP Vodovod, o stanju saobraćajnica i zdravstvu u poslednjih 11 meseci, ali, iako nije koristio “kinesku tablu”, nalik onoj koju koristi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u mnogo skrominoj varijanti rekao je da su ulaganja velika i da Boranima tek predstoje bolji dani.

Tokom sat vremena obraćanja, rekao je da je u Boru trenutno prioritet kompletna izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u seoskim mesnim zajednicama, zašta je u ovoj godini izdvojeno 465,6 miliona ali je u to uračunato i milion evra koliko je za vodovod u Metovnici izdvojila kompanija Srbija Ziđin Majning.

Rekao je da je Bor jedan od gradova sa najvećom potrošnjom pijaće vode po glavi stanovnika, delom i zbog loših vodomera, pa je najavio uvođenje digitalnih vodomera sa automatskim očitavanjem, što bi finansijski pomogla kompanija Ziđin. O tome je, kaže, razgovarao prilikom nedavne posete toj zemlji, i time bi, kaže on, ovaj problem bio rešen.

Prema njegovim rečima, za asfaltiranje puteva u gradu i selima ove godine je uloženo po 250 miliona dinara, a sa infrastrukturom ukupno 755,8 miliona. Kada je reč o asfaltiranju državnog puta ka aerodromu, Milikić je rekao da su radovi već počeli, a da je rok za završetak mart 2024.

Milikić je rekao da je urađen projekat za podzemnu garažu kod „dupleksa“, a da se razmatra i izgradnja spratnih garaža. Kada je reč o rešavanju problema sa parking mestima u ulici Albanske spomenice, rekao je da je jedino moguće rešenje izgradnja novog platoa iznad garaža kod Muzičke škole na kome bi bilo mesta za najmanje 150 vozila.

Kada je reč o ulaganjima u zdravstvu, podsetio je da u Boru danas ima dva skenera ali i magnetnu rezonancu, da je u 2023. godini za zdravstvo izdvojeno 316,6 miliona dinara, a da je prošle godine za kupovinu magnetne rezonance iz budžeta izdvojeno 450 miliona.

Naglasio je da sve ovo izneto nema veze sa političkom kampanjom, zašta ga proizivaju na društvenim mrežama

Uoči početka emisije Aktuelno došlo je do komične situacije, jer je  za prezentaciju do Radio-televizije Bor prvobitno kamionom doterana velika zelena školska tabla, koja nije ni mogla da bude unešena u studio.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora: Budžet nikad veći, ali poslovanje javnih preduzeća u debelom minusu

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X