Društvo

Glasno za omladinu: Toplanu u Boru gradiće firma bliska SNS-u

Foto: Freepik

GG “Glasno za omladinu” iz Bora, koja je zastupljena u lokalnom parlamentu, izrazila je sumnju u odabir firme koja će gaditi novu borsku Toplanu na gas, uz zaključak da je odabrana firma, čiji je vlasnik blizak predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, odnosno firmi koja je gradila Muzičku fontanu na Slaviji, COVID bolnice tokom pandemije i radila sa beogradskim toplanama.

Ova grupa građana navodi da je Gradska uprava grada Bora 16. septembra na portalu Javnih nabavki objavila nabavku za izgradnju nove toplane u vrednosti od 1,083 milijarfde dinara, ali da su uslovi za konkurs prilagođeni tako da se nije dovodilo u sumnju ko će pobediti.

Ono što im je zapalo za oči bili su  kriterijumi za odabir ponuđača. 

kriterijumima za izbor privrednog subjekta i uputstvo kako se dokazuje ispunjenost tih kriterijuma stoji da ponuđač mora da poseduje određene softverske pakete sa licencama, ali je problem sa ovim u tome što se na tržištu postoji dosta softvera slične namene. Nejasno je zašto gradska uprava traži specifičan softver određenog proizvođača, kada postoje i drugi softver različitih proizvođača iste namene, a Isto su se pitali i zainteresovani ponuđači, te im je Gradska uprava grada Bora šturo odgovorila sa: ”Za objekte ovakvog značaja uobičajena je primena ovakvih softvera i ostajemo u svemu prema našim uslovima za primenu odgovarajućih softvera, navode u Glasno za omladinu.

Zato upozoravaju da je javna nabavka raspisana za tačno određene firme, a posao su dobile Termomont Beograd, GASTEH Inđija, i beogradske firme MIK Projekt, Termoenergo inženjering i Thermo Green.

 Vrednost dodeljenog ugovora sa PDV-om je 1,298 milijardi dinara.

Podsećaju da se od svih navedenih firmi vlasnik Termomont Dejan Burčul dovodi u vezu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Mediji su o Dejanu Burčulu pisali da je omiljeni tajkun SNS i da dobija milionske poslove od države .

Glasno za omladinu zahteva od gradonačelnika Aleksandra Milikićada odgovori zašto je baš tender za izgradnju nove toplane dobila firma koja se dovodi u vezu sa Srpskom naprednom strankom.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U OŠ “Dušan Radović” završena školska godina na najhumaniji način – Akcijom “Za dečije srce bez mane”

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci i zaposleni u Srbija Ziđin Koper čistili priobalje Borskog jezera

Ist Media

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X