SrbijaTema danaНекатегоризовано

Penzioner iz principa državi vratio 5.000 dinara pomoći

Vojni penzioner Mile Delić, vratio je pomoć države od 5.000 dinara, želeći da na taj način pošalje poruku da mu je država smanjenjem penzije za dve godine, kako kaže, otela mnogo više.

 

Mile Delić je potpukovnik u penziji, instruktor letenja, pilot na borbenom avionu i bivši profesor na Vazduhoplovnoj vojnoj akademiji, na predmetu Teorija gađanja iz vazduha. Sada kada mu na zemlji “podmeću mine” i smanjuju penziju, šali se, prinuđen je da upotrebi znanje iz diverzije: šalje uplatnicu od 5.000 dinara lično premijeru Aleksandru Vučiću.

 

mile-delic1

Mile Delić neće milostinju: “Ja sam moju penziju zaradio”

 

“Povredilo me mnogo ovo što on meni šalje 5.000 dinara, a uzeo je od mene 307.645 dinara. Pa neću…napisao sam mu, neću milostinju, daj mi moju penziju”, kaže on.

Priznaje da je ovim neuobičajenim postupkom želeo da skrene pažnju na svoj i problem vojnih penzionera. Da će naići na dobre reakcije, bilo mu je jasno već po tome kako je reagovala poštanska službenica. “Kad se onako lepo nasmejala, ja sam znao da činim pravu stvar.”

 

I u pravu je ovaj penzioner, kaže ekonomski novinar Milan Ćulibrk. Isplatu jednokratne pomoći penzionerima od 5.000 dinara vidi kao još jedan u nizu populističkih poteza vlasti.

 

mile-delic

 

“Ja mislim da ovo više iritira. Tih 5.000 dinara kad podelite na godinu dana to je 400 dinara mesečno. To zaista deluje, onako, malo ponižavajuće. Verujem da je bilo mnogo bolje, ako se krenulo u takve stvari, da se ćutalo, kao što je u početku i rečeno, dve godine nema povećanja plata ii penzija i idemo dalje. Ono što tu mene mnogo više nervira je to što Vlada na jednoj strani štedi, na penzionerima i platama u javnom sektoru, a s druge strane, jedna Azotara će pojesti ove godine tačno onoliko koliko će penzioneri dobiti kroz ovih 5.000 dinara, svaki pojedinačno. Dakle, njih 1,7 miliona po 5.000 – to Azotara pojede u jednoj godini“, objašnjava ekonomski novinar Ćulibrk.

 

Predsednik PUPS i ministar Milan Krkobabić ima drugačiju računicu, ne koliko “pojedu javna preduzeća”, već koliko za 5.000 dinara može da pojede jedan penzioner.

 

“To je 100 kg kupusa, to je džak i po krompira i da ne nabrajam… Al izgleda ima gospode kojima ni taj kupus, ni taj krompir, ni taj kubik drva ne znače ništa”, rekao je Krkobabić.
Delić se ne slaže sa ministrom

 

“Ja neću ni kupus, ni krompir, ja bih malo šnicle koju je zadržao za sebe. Nisam ja ništa lošiji od njega. Ja neću da se grejem na drva, ja bih na dugme ko i on”, odgovara Delić. Odgovor ima i na komentare na društvenim mrežama da mu je lako da vraća novac kad mu je penzija znatno veća od prosečne u Srbiji. “Ja sam tu penziju zaradio”, zaključuje on.

 

Autor: N1/Foto: N1 printscreen

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

Transport autoputem neeksplodiranih ubojnih sredstava velike razorne moći od Kragujevca do Paraćina

Miloš Marković

Rast cena ugostiteljskih usluga. Hrana, piće, i prenoćište sve skuplji

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X