OTKAZANA BLOKADA PUTA ka Cerovu. Organizator tvrdi – PRIVREMENO

149 0

foto arhiva: Protest meštana Krivelja ispred kompanije Zijin

BOR, (IST Media, foto: istmedia) Organizatori blokade puta ka rudniku Cerovo, koju su za sutra u 6 sati najavili pojedini meštani Krivelja zbog ignorisanja njihovih problema od strane kompanije Zijin, otkzana je, jer su policija i sudstvo okupljanje ocenili kao „privatni bunt“, naveo je večeras organizator.

Organizator je blokadu najavio kao upozorenje kompaniji Zijin, koju vlasnici imanja prozivaju za bespravno zaposedanja privatnog zemljišta tokom proširenja rudnika i izbegavanja plaćanja nadoknade nepokretnosti.

Zbog neviđenog mobinga, pretnji prema jednom od organizatora protesta, blokada puta se otkazuje za najviše dve nedelje, navedeno je u saopštenju medijima.

Organizatori očekuju da sve institucije najozbiljnije i najhitnije razmotre sve okolnosti statusa MZ Krivelj po pitanju još nedefinisanog Prostornog plana, na koji se čeka zbog još nedefinisanih namera Zijin u vezi budućih rudarskih aktivnosti.

Traže i definisanje statusa preseljenja svih domaćinstava sa teritorije MZ krivelj, u čemu očekuju podršku grdske vlasti, kao i donošenje, usaglašavanje i ozvaničenje opšteg cenovnika nepokretnosti na nivou grada, a koji će važiti za žitelje svih sela i vlasnika.

Oni upozoravaju da Zijin i njihovi rukovodoci ne žele da prihate nikakvu korekciju cena nepokretnosti, već insistiraju na cenovnicim koje su 2018. godine zatekli pri njihovom dolasku i preuzimanju RTB-a Bor.

U koliko ne dođe do nikakvih pomaka po našim zahtevima, u narede dve nedelje pozvaćemo meštane na totalnu blokadu celog rudarskog kompleksa Rudnika „Veliki Krivelj“, a ne samo pogona „Cerova“, naveo je organizator.

Najavljuje se i da će naredni protest, ukoliko do njega dođe, biti u organizaciji Saveta MZ Krivelj, ali i drugih seoskih mesnih zajednica sa teritorije grada.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X