Društvo

OTKAZANA BLOKADA PUTA ka Cerovu. Organizator tvrdi – PRIVREMENO

foto arhiva: Protest meštana Krivelja ispred kompanije Zijin

BOR, (IST Media, foto: istmedia) Organizatori blokade puta ka rudniku Cerovo, koju su za sutra u 6 sati najavili pojedini meštani Krivelja zbog ignorisanja njihovih problema od strane kompanije Zijin, otkzana je, jer su policija i sudstvo okupljanje ocenili kao “privatni bunt”, naveo je večeras organizator.

Organizator je blokadu najavio kao upozorenje kompaniji Zijin, koju vlasnici imanja prozivaju za bespravno zaposedanja privatnog zemljišta tokom proširenja rudnika i izbegavanja plaćanja nadoknade nepokretnosti.

Zbog neviđenog mobinga, pretnji prema jednom od organizatora protesta, blokada puta se otkazuje za najviše dve nedelje, navedeno je u saopštenju medijima.

Organizatori očekuju da sve institucije najozbiljnije i najhitnije razmotre sve okolnosti statusa MZ Krivelj po pitanju još nedefinisanog Prostornog plana, na koji se čeka zbog još nedefinisanih namera Zijin u vezi budućih rudarskih aktivnosti.

Traže i definisanje statusa preseljenja svih domaćinstava sa teritorije MZ krivelj, u čemu očekuju podršku grdske vlasti, kao i donošenje, usaglašavanje i ozvaničenje opšteg cenovnika nepokretnosti na nivou grada, a koji će važiti za žitelje svih sela i vlasnika.

Oni upozoravaju da Zijin i njihovi rukovodoci ne žele da prihate nikakvu korekciju cena nepokretnosti, već insistiraju na cenovnicim koje su 2018. godine zatekli pri njihovom dolasku i preuzimanju RTB-a Bor.

U koliko ne dođe do nikakvih pomaka po našim zahtevima, u narede dve nedelje pozvaćemo meštane na totalnu blokadu celog rudarskog kompleksa Rudnika “Veliki Krivelj”, a ne samo pogona “Cerova”, naveo je organizator.

Najavljuje se i da će naredni protest, ukoliko do njega dođe, biti u organizaciji Saveta MZ Krivelj, ali i drugih seoskih mesnih zajednica sa teritorije grada.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X