Velika akcija policije: UHAPŠENO VIŠE BORANA zbog pranja novca

143 0

BOR, (IST Media) Pripadnici niške policije uhapsili su 13 osoba zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja odgovornog lica i pranje novca.

Kako je saopšteno iz MUP-a, uhapšeni su D.V.(47), odgovorno lice preduzeća „DVD-1973“ i „Zlatarski vrh“ iz Donje Mutnice i „GS КOMERC 2016“ iz Paraćina, D.G. (30), odgovorno lice privrednog društva „METALI 2016“ Bor i stvarni vlasnik tog preduzeća, S.J. (69), kao i S.L. (71) i S.L. (40), odgovorna lica društva za proizvodnju i trgovinu „ADMETAL“ iz Bora.

Takodje, uhapšeni su i D.J. (34), bivše odgovorno lice „SILVER TIMING“ Paraćin i J.Č. (34), odgovorno lice „Zlatica 2020“ Donja Mutnica, D.V. (47), odgovorno lice „DVS Кomerc-2017“ Paraćin, iz preduzeća za koja se sumnja da su povezana sa osumnjičenim D.V.

Tom prilikom, uhapšena su i fizička lica К.V. (24), S.V. (47), I.V. (35), D.J. (65) i S.J. (67).

Sumnja se da su na račun firmi koje su u vlasništvu D.V. i preduzeća povezanih sa njim, u periodu od januara 2017. godine do maja ove godine, uplaćivani novčani iznosi za fiktivni otkup sekundarnih sirovina od preduzeća „Metali 2016“ i „Admetal“.

Osumnjičeni D.V. je uplatio više od 150 miliona dinara na osnovu fiktivne dokumentacije za otkup sekundarnih sirovina, a petorica osumnjičenih taj novac podigli sa računa i vratili ga D.V, koji ga je vratio preduzećima „ADMETAL“ i „Metali 2016“, a za sebe zadržao procenat.

Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Beta

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X