Politika

Odbornik Marković odgovorio naprednjacima: Moraćete da odgovarate za svoje postupke

Gradska skupstina 19.03.2021 dragan markovic 7

 

Dragan Marković, predsednik odborničke grupe Ujedinjena opozicija Bora, odgovorio je danas na prozivke Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

Marković navodi da je Gradski odbor SNS pokušao da ga predstavi kao čoveka koji mrzi Bor i koji je ljubomoran na „uspehe“ vlasti u Boru.

Svako mora biti podložan kritici. I od toga ne bežim, jer sam kao dugogodišnji odbornik u skupštini grada Bora predlagao, kritikovao, ukazivao na probleme. Žalosno je da mene zbog osnivanja opozicionog Narodnog pokreta Srbije kritikuju oni koji su sa svakom promenom vlasti preleteli u novu vlast, i koji se kriju i na izbornim listama, navodi Marković.

Dalji deo saopštenja Dragana Markovića prenosimo u celini:

Za stranku jednoumlja je nezamislivo da neko kritikuje, da se suprostavi vlasti koja troši budžet kroz nepostojeće projekte i zadužuje javna preduzeća, koja se raznim „bugarskim vozovima“, pretnjama i ucenama radnika preduzeća i ustanova, kupovinom glasova i medijskom torturom održava na vlasti.

Možda iz mene, po njima, stvarno izbija zloba kada ukazujem na loše poteze i kritikujem nedomaćinsko trošenje novca Borana. Oni su navikli na tapšanje i klimanje glavom.

Da li sam ja zloban kada godinama apelujem da se izgradi nova bolnica? Lista „Ujedinjena opozicija Bora“ je u svom predizbornom Programu 2022. godine to obećala. Obećao je i Aleksandar Vučić da će se najbrže moguće krenuti sa izgradnjom nove bolnice. Lokalni čelnici su njegove reči to više puta ponavljali i na kraju opet sve pomerili za narednu budžetsku godinu. Ali, zašto bi se začudili.

Da li ja želim loše Boru kada kažem da je vlast zaboravila na železničku stanicu, nekada ponos Bora, koja je danas pretvorena u ruinu. Ili o uništenoj „Kapiji Bora“, dvorcu Aleksandra Karađorđevića u Brestovačkoj banji, Domu kulture u Gornjanu, zaboravili su na to da Bor ima najgore puteve u Srbiji, više puta najavljeno evropsko obdanište i strelište.

Da li sam ja bio zloban kada sam (kao i mnogi drugi) tražio i pisao nadležnima da se uništeni put prema skretanju za (bivši) aerodrom hitno treba obnoviti.

Da li sam trebao da ćutim dok lokalna vlast, koja se 13 godina samo kozmetički menja, uništava javni sektor i dovodi ga u katastrofalnu situaciju iako su milijarde dinara „preneli“ kroz subvencije.

Naredne dve grejne sezone opet će biti finansirane iz budžeta jer je Toplana kreditno zarobljena do kraja sredine 2025. godine.

Da li sam trebao da zažmurim na godinama katastrofalno grejanje i milijarde narodnih para za plaćanje „uglja“ bez raspisane javne nabavke?

Da li treba Dragan Marković da se stidi ili Milikić i njegova ekipa zbog obmana oko toplane na sečku i više puta najavljenog javno-privatnog partnerstva?

Ko treba da se stidi zbog onakvog popločavanja trotoara i stepeništa, raznih projekata u pokušaju, asfaltiranja puteljaka i staza do i oko kuća njihovih partijskih prijatelja dok toplovodna i vodovodna mreža puca li puca?

Da li su Dragan Marković i „fantomska “Ujedinjena opozicija“ krivi zbog toga što je ova borska vlast ispunjavala sve želje republičke vlasti, od opraštanja 2,5 milijarde RTB-u, poklanjanja aerodroma i 60 hektara zemlje u vlasništvu grada do zgrade Instituta , najlepšeg dela Borskog jezera.

Prodali su pet hektara građevinskog zemljišta u srcu grada, bivšeg stadiona „Rudara“ i okoline, zaboravili na obnovljenu Savaču, i tako redom.

Da li sam ja ili gradonačelnik obećao izgradnju samo njemu znanog novog aerodroma regionalnog karaktera, doduše , podalje od Bora.

Da li sam trebao da ćutim dok Sportski centar propada kao ranije Apotekarska ustanova? Dok neznanjem uništavaju plivačke i vaterpolo klub koji zbog prokišnjavanja preskaču plivačku sezonu.

Da li da prećutim to da je u planu vlasti pretvaranje Ustanove Sportski centar u akcionarsko društvo? A nakon toga je možda u planu i prodaja zatvorenog Sportskog centra.

Da li se treba zaboraviti da su, mnogi od njih, kao predizborno obećanje pre desetak godina hvalili izgradnju karting staze, skejt parka, mini hipodroma. To će sada srušiti, i ne samo to, zbog, zamislimo se, izgradnje šoping centara.

Kako su rešavali i rešavaju sudbinu Borskih sela najbolje vide i osećaju na svojim leđima oni koji žive u selima.

Kao opozicioni odbornik obećavam da ću se svojski založiti da svi oni (nije mali broj) koji su nenamenski trošili budžetska i druga sredsva, koji su preduzeća doveli u katastrofu i koji su uzurpacijom vlasti sebi obezbedili ogroman imetak moraju odgovarati.

Oni imaju još malo prilike da mene i ostale pripadnike „fantomske“ Ujedinjene opozicije Bora procesuiraju ako smo radili nezakonito. Ubeđen sam da će nakon narednih izbora ova vlast otići u istoriju a da će građani lakše i bez straha uživati svoja Ustavom zagarantovana zakonska prava.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Potreban dugoročni plan snabdevanja vodom kako bi se izbegle restrikcije

Ist Media

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X