Obeležen Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

731 0

KLADOVO (IST Media)  Na skupu povodom obeležavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa predsednik opštine Kladovo, Dragan Budujkić uručio je Povelje zahvalnosti Marku Blagojeviću, direktoru Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenim područjima i  Predragu Mariću, načelniku Sektora za vanredne situacije MUP Republike Srbije za pomoć u prošlogodišnjim poplavama koje su zadesile opštinu Kladovo.

 

Blagojevic Budujkic

 

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa, na osnovu rezolucije Generalne skupštine UN-a iz 2009. godine obeležava se 13. oktobra i posvećen je borbi za smanjenje rizika od prirodnih katastrofa, pojava koje nastaju delovanjem prirodnih sila.

 

Maric Budujkic
Cilj skupa bio je dijalog između svih zainteresovanih strana o potrebi da se u Republici Srbiji na sistemski način, a u skladu sa međunarodnim standardima, zakonski uredi smanjenje rizika od elementarnih i drugih nepogoda, upravljanje vanrednim situacijama, obnova i državna pomoći nakon elementarne i druge nepogode.

 

Iznet je predlog sistemskog rešenja za uređenje smanjenja rizika od elementarnih i drugih nepogoda, upravljanje vanrednim situacijama, obnovom i državnom pomoći nakon elementarne i druge nepogode.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X