DruštvoНекатегоризовано

Obeležen Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

KLADOVO (IST Media)  Na skupu povodom obeležavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa predsednik opštine Kladovo, Dragan Budujkić uručio je Povelje zahvalnosti Marku Blagojeviću, direktoru Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenim područjima i  Predragu Mariću, načelniku Sektora za vanredne situacije MUP Republike Srbije za pomoć u prošlogodišnjim poplavama koje su zadesile opštinu Kladovo.

 

Blagojevic Budujkic

 

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa, na osnovu rezolucije Generalne skupštine UN-a iz 2009. godine obeležava se 13. oktobra i posvećen je borbi za smanjenje rizika od prirodnih katastrofa, pojava koje nastaju delovanjem prirodnih sila.

 

Maric Budujkic
Cilj skupa bio je dijalog između svih zainteresovanih strana o potrebi da se u Republici Srbiji na sistemski način, a u skladu sa međunarodnim standardima, zakonski uredi smanjenje rizika od elementarnih i drugih nepogoda, upravljanje vanrednim situacijama, obnova i državna pomoći nakon elementarne i druge nepogode.

 

Iznet je predlog sistemskog rešenja za uređenje smanjenja rizika od elementarnih i drugih nepogoda, upravljanje vanrednim situacijama, obnovom i državnom pomoći nakon elementarne i druge nepogode.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U toku su radovi na uređenju Bora. Na red došao parking u ulici Jovana Dučića

Miloš Marković

Učenici generacije u Boru. Ponos grada na bilbordima

Miloš Marković

Pitali smo: Predstoje li Boru restrikcije vode?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X