PolitikaTema danaНекатегоризовано

Novo zaduženje za ugalj, grejanje skuplje za stanove, ulaz na bazen 150 dinara?

BOR, (IST Media, Saša Trifunović) Za ponedeljak 20. jun, zakazana je 59. sednica Opštinskog Veća SO Bor, na kojoj će biti reči o povećanju cena grejanja za stambeni prostor, pojeftinjenja za poslovni prostor i višim cenama ulaznice za bazen.

 

opstinsko vece so bor 2014 20140514_092538

Arhivska fotografija

 

Članovi veća će glasati i za predlog Nadzornog odbora „Toplane“ o poskupljenju grejanja po kvadratu stambenog prostora za 8,41 dinara, odnosno sa dosadašnjih 74,26 na 82,67 dinara, uz dodatnih 20 odsto pdv-a.

 

Sa druge strane, cena grejanja poslovnog prostora će pojeftiniti, i umesto dosadašnjih 111,39 dinara koštaće 103,34 dinara po kvadratu, bez pdv-a.

 

Članovi Veća bi trabalo da daju i saglasnosti Odluku Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća „Toplana“ za obezbeđenje sredstava i davanja garancije za plaćanje energenata za grejnu sezonu 2015/16 kreditnim zaduženjem kod Poštanske štedionice.

 

Kako je obrazloženo, „Toplana“ je podnela zahtev Javnom preduzeću za stambene usluge“Bor“ da za njihove potrebe podigne kredit u iznosu od 200 miliona dinara sa rokom otplate od 24 meseca kako bi se izmirile nastale obaveze prema dobavljačima za ugljeve za prošlu grejnu sezonu, za koju je potrošeno 360 miliona.

 

opstinsko vece so bor 2014 20140514_092724

Arhivska fotografija

 

U Toplani smatraju da bi se deo obaveza izmirio iz kredita a ostatak iz sopstvenih sredstava i da bi se kreditom stvorili uslovi za bolju narednu grejnu sezonu.

 

Više cene usluga predložene su i za usluge sportskih aktivnosti u Ustanovi Sportski centar ”Bor”, a iako je ranije najavljeno da će cena ulaznice za bazen od 100 dinara ostati nepromenjena, prdlog je da dnevni ulaz bude skuplji za 50 odsto.

 

U obrazloženju predloga se navodi da ova ustanova nije menjala cene od 2010. godine, a da je u međuvremenu došlo do „drastičnog“ skoka komunalnih troškova.

 

„Korekcija cena je izvršena tako da oslikava realne potrebe i realno stanje i primarno se ne odnosi samo na povećanje cena, jer je većina cena usluga ostala na istom nivou, neke su i smanjene“, obrazloženo je iz Sportskog centra.

 

opstinsko vece so bor 2014 20140514_092739

Arhivska fotografija

 

Umesto dosadašnjeg v.d. direktora JKP „Toplana Bor“, Darka Milićevića, predložen je Zoran Marković, diplomirani inženjer mašinstva i dosadašnji vršioc dužnosti JKP „Vodovod“, koga bi trebalo da zameni novi-stari direktor „Vodovoda“ Goran Topalović.

 

Imenovanje je za šest meseci produženi vršiocima dužnosti direktora Apoteke „Bor“, Muzeja Rudarstva i metalurgije i Turističke organizacije opštine Bor, Tatjani Videnović, Igoru Jovanoviću, odnosno Bori Stankoviću.

 

Članovi Veća doneće odluku o izradi plana  detaljne regulacije groblja u Boru kojim je predviđeno proširenje za 5 hektara sa oko 2.500 grobnih mesta, zašta će iz budžeta biti izdvojeno 2,4 miliona dinara.

 

Razvoj komunalne infrastrukture podrazumeva i saniranje i uređenje grobalja, opremanje grobljanskim građevinama groblja u MZ Brezonik, kao i jednog broja seoskih grobalja (Brestovac, Donja Bela Reka, Zlot, Bučje, Metovnica, Šarbanovac).

 

Očekuje se i donošenje odluke o izradi plana generalne regulacije turističkog područja Stol, kako bi se, navodi se u obrazloženju, stvorili uslovi za organizovanje kvalitetne turističke ponude i progresivnog razvoja turizma. Za izradu ovog dokumenta iz budžeta će biti izdvojeno 1,4 miliona dinara.

 

Odluke opštinskog  Veća naći će se na narednoj sednici SO Bor.

 

Deo materijala za sednicu Veća SO Bor možete preuzeti OVDE

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: Potreban dugoročni plan snabdevanja vodom kako bi se izbegle restrikcije

Ist Media

Boru odobrena toksikološka stanica, ali nema ko da radi

Miloš Marković

Irena Živković: Restrikcije vode u Krivelju su posledica rudarenja

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X