Evo kako može. Bebironče organizovalo izlet do Borskog jezera za 150 dinara

355 0

BOR, (IST Media) Udruženje roditelja “Bebironče” iz Bora, organizovalo je u nedelju izlet do Borskog jezera, koji je koštao svega 150 dinara, odnosno skoro petnaest puta manje od cene koju su nedavno platili roditelji prvaka za boravak na obali jezera.

 

Bebironče je okupilo decu i roditelje i zaputilo se do obližnjeg Borskog jezera, a kao što i slike kažu, osmeh sa lica ni dece ni roditelja nije silazio tokom višečasovnog druženja koje je upotpunjeno raznim takmičarskim igrama. Deca su se igrala između dve vatre, takmičila su se u skakanju u džakovima, igrali se žmurke, fudbal, bacali frizbi i povlačili konopac, a snagu i spretnost su u igrama iskušali i roditelji”, kažu u ovom udruženju.

 

bebironce 1

 

bebironce 8

 

bebironce 3

 

bebironce 6

 

Iako su troškovi organizovanja izleta preko škole u startu veći zbog osiguranja, vodiča, honorara nastavniku i još koječega, roditelji bi trebalo da razmisle o ovakvom načinu izleta za svoje mališane, budući da danas ekonomska kriza udara u svaki novčanik u Srbiji.

 

Da bi se organizovao ovakav izlet, “Bebironče” se potrudilo da pronađe i sponzore, ali i bez njih, cena izleta ne bi bila znanto veća.

 

Pošto se posle igre na svežem vazduhu brzo ogladni, obezbedili smo i posluženje i to opet uz pomoć vrednih ruku naših mama koje su umesile kiflice i pite, kao i sponzora “Tekijanke”, koja nam je obezbedila osveženje i slatkiše, a firma “Admetal” je obezbedila prase sa ražnja”, istakli su u ovom udruženju.

 

Bebironče je nedavno po sličnom principu i ceni od samo 250 dinara organizovalo za predškolsku decu ekskurziju do Jagodine. Cena koju su u isto vreme platili roditelji preko dečije ustanove “Bambi”, iznosila je oko 2.000 dinara.

 

Bebironče je mališanima organizovalo obilazak onoga što je deci najzanimljivije. Posetiliu su zoološki vrt i muzej voštanih figura.

 

bebironce jagodina 1

 

bebironce jagodina 2

 

U muzeju su od vodiča čuli prve lekcije o istoriji i videli figure znamenitih ličnosti, a najveće oduševljenje izazvala je figura Novaka Đokovića . U zoološkom vrtu je najveću radost pružila žirafa koja je bila veoma raspoložena za maženje sa decom.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Ja sam iz udruzenja “Bebironče” i odgovorno tvrdim da smo mi za oba izleta imali sponzore na šta javne ustanove kao što su škola i obdanište nemaju pravo.Njima ekskurzije biraju i odredjuju sami roditelji na Savetu roditelja. Oni odredjuju i visinu dnevnice za nastavnike. Na izletu sa Bebironcetom svaki roditelj je morao da podje i da cuva svoje dete,u nekim slucajevima i oba roditelja. Preko skole ili vrtica jedna uciteljica ide na 20 deteta i sve mora preko javne nabavke, agencije i osiguranja. Mi u udruzenju sami spremamo hranu, a deca koja idu na ekskurziju imaju uplacen obrok. Prema tome ova dva izleta ne mogu nikako da se porede.Verovali ili ne mi smo krenuli na Crni vrh, ali posto nije bilo pokoseno u trenutku smo se odlucili da se vratimo na jezero sto moze da se proveri sa Bortravelom i vozacem.

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X