NIŠVILLE BESPLATNO od 17. do 20. septembra za 450 posetilaca

217 0
NISVILLE ONLINE - Letnja pozornica FOTO Zoran Ciric1

Foto: Zoran Ćirić

Republički krizni štab nije odobrio održavanje glavnog programa Nišvilla za 4.000 posetilaca na platou niške Tvrđave popvršine 20.000 kvadratnih metara, odnosno, 5 kvadrata po posetiocu uz primenu svih preporučenih mera zdravstvene zaštite, pa će Nišville organizovati besplatno sve ostale programe izuzev glavnog od 17. do 20. septembra na više lokacija sa ukupno 450 gledalaca raspoređenih na po 2,5 metra rastojanja.

Kako je saopštio organizaor, najviše stolica (250) biće postavljeno na Youth stage-u, a po 50 će biti raspoređeno na Jazz for kids bini, Welcome, Kristina i Movie binama.

Oleg Kirejev i Vasil Hadzimanov kvartet

Direktor Nišvila Ivan Blagojević izjavio je da je namera bila da ispoštuju entuzijazam najmlađih umetnika koji su se mesecima radovali nastupu na Nišvilu, kao i da nišlije osete delić optimizma i atmosfere Nišvilla koja im je uskraćena ove godine zbog pandemije.

Od 17. do 20. septembra biće organizovano 32 koncerta, četiri pozorišne predstave ia prikazaće se i 69 muzičkih filmova.

Na otvaranju 17. Septembra biće uručena nagrada za životno delo proslavljenom džez pijanisti kompozotoru i pedagogu Miši Krstiću.

Direktor Nišvilla napominje da je ONLINE Nišville od 13. do 16. avgusta na Letnjoj pozornici putem live streaminga ispratilo nekoliko desetina hiljada gledalaca koji su mogli videti 18 koncerata, 4 pozorišne predstave, 35 filmova, street art performans i izložbe slika i stripa.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X