Nevsun: IZDATA DOZVOLA za izgradnju niskopa na projektu ČUKARU PEKI

4347 0
Čukaru Peki
BOR, (IST Media) Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije izdalo je dozvolu za izgradnju istražnog niskopa na projektu “Čukaru Peki” kod Bora, rudarskoj kompaniji “Rakita ekslopejšn Bor” koja je u vlasništvu kanadske rudarske kompanijea “Nevsun Risorsiz” (Nevsun Resources), saopštila je ta kompanija.

Nevsun sprovodi geološka istraživanja u okviru gornje zone projekta Timok na prostoru sela Brestovac i Metovnica u okolini Bora.

“U proteklih nekoliko meseci smo na osnovu uspešne saradnje sa Ministarstvom rudarstva i energetike i drugim nadležnim državnim institucijama uspeli da ostvarimo veoma bitan cilj za dalji razvoj gornje zone projekta Timok” , rekao je direktor kompanije Nevsun Resources, Peter Kukielski.

On je dodao da je izrada prethodne studije opravdanosti u skladu sa planom te kompanije, i da će biti objavljena krajem prvog kvartala ove godine.

“Nakon toga će se pristupiti detaljnijoj razradi same studije izvodljivosti”, rekao je Kukielski, uz zahvalnost svim nadležnim državnim i lokalnim organima u Republici Srbiji za, kako je rekao “kontinuiranu podršku za dalji razvoj projekta”.

Kako je saopštio Nevsun, nakon dobijanja dozvole za izvodjenje rudarskih radova na istraživanju mineralnih sirovina, slede pripremni radovi na izboru izvođača radova, a zatim i izgradnja istražnog niskopa.

Navodi se da se očekivani period za realizaciju rudarskih radova pri istraživanju mineralnih sirovina gornje zone projekta Timok predvidja u naredne dve godine.

Procenjuje se da će u naredne 2 godine za izgradnju pratećih rudarskih kapaciteta biti potrebe za angažovanjem oko 1.200 radnika, dok će tokom eksploatacije biti zapsoleno oko 600 ljudi.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X