Društvo

HEINEKEN poručuje: ODRŽIVO POSLOVANJE KAO MERILO NAŠEG USPEHA

Kompanija HEINEKEN Srbija povećala je upotrebu domaćih sirovina za proizvodnju piva za 150 procenata od 2010. godine, dok je potrošnju vode u proizvodnji smanjila za 20 procenata u poslednje dve godine, saopštila je ova kompanija.

Osim toga, 12 procenata od ukupnog broja Heineken® objava u medijima posvećeno kampanjama o važnosti odgovorne konzumacije alkohola, podaci su iz objavljenog izveštaja „Poruka u boci“ (Message in the bottle) koji predstavlja rezultate Kompanije za 2017. godinu na temu održivosti u okviru HEINEKEN-ovog programa Stvaramo bolji svet.

„Za nas održivo poslovanje podrazumeva kompletan lanac vrednosti od ubranog zrna ječma do poslužene čaše piva. Velike uštede smo postigli od kako smo došli na ovo tržište ali pred nama je još mnogo posla. Sledeći korak je da nakon 2020. godine definišemo novu strategiju i postavimo još više ciljeve, jedan od njih je drastično smanjenje emisije CO2 u okviru HEINEKEN-ovog programa „Izbaci C“ (Drop the C – ugljenik)“, izjavio je Viktor Gilhofer, direktor kompanije HEINEKEN Srbija.

„Poruka u boci“ predstavlja deo integrisane strategije održivosti „Stvaramo bolji svet” koju kompanija HEINEKEN globalno implementira od 2010. godine. Ovom strategijom obuhvaćeni su najvažniji projekti na području društvene odgovornosti, od zaštite izvora pitke vode, smanjenja emisije ugljen-dioksida, održive nabavke, promovisanja odgovorne konzumacije, zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, do saradnje sa lokalnom zajednicom.

Više informacija o strategiji Stvaramo bolji svet možete saznati na linku OVDE

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Prilika Boranima da kažu šta ih muči i pitaju kada će biti zakonski izbori za savete mesnih zajednica

Ist Media

Petnaestogodišnji Kinez zadobio ozbiljne povrede a razlog je bizaran. Napadač se branio ćutanjem

Ist Media

Peticija radnika rudnika “Novo Cerovo”. Traže uklanjanje blokade puta u Krivelju

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X