NEOTKUPLJENO ZEMLJIŠTE za ČUKARU PEKI javni interes. Sledi EKSPROPRIJACIJA

262 0
cukaru peki

BOR, (IST Media) Vlada Srbije utvrdila je javni interes za eksproprijaciju, odnosno administrativni prenos zemljišta i objekata, u funkciji eksploatacije mineralnih sirovina na lokalitetu rudnika “Čukaru Peki”, navodi se u rešenju objavljenom u Službenom glasniku, prenosi Tanjug.

Rešenje o eksproprijaciji dato je saglasno informaciji o lokaciji koju je 21. januara dalo Odeljenje za urbanizam, građevinske, komunalne, imovinsko-pravne i stambene poslove Grada Bora.

Kako se navodi, taj dokument izdat je u skladu sa Prostornim planom područja posebne namene eksploatacije mineralnih sirovina na lokalitetu rudnika „Čukaru Peki” a odnosi se na nepokretnosti u katastarskim opštinama Slatina i Brestovac.

Prema saznanjima IST Medija, ovo praktično znači da će svi zemljoposednici iz katastarskih opština Slatina i Brestovac koji su do sada odbijali da prodaju zemljište, ranije kompaniji “Nevsun” iz Kanade a potom i kineskoj kompaniji Ziđin, svoja imanja morati da prodaju po utvrđenoj tržišnoj ceni.

Prema našim saznanjima, te cene će biti neuporedivo manje od cena koje su vlasnici parcela dobili od kadanske firme, a potom i od kineskog Ziđin.

Kompletnu UREDBU o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene eksploatacije mineralnih sirovina na lokalitetu rudnika „Čukaru Pekiˮ možete videti OVDE.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Да ли је овако нешто могуће у нпр. Швајцарској?
    И, да ли је по уставу?

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X