Ostali sportoviSport

Najbolji šahisti Srbije na Borskom jezeru 

 

Državno prvenstvo u šahu za osobe sa invaliditetom održano je danas u hotelu “Jezero” na Borskom jezeru.

Bor je prvi put bio domaćin takmičenja sa tradicijom dužom od 60 godina, koje organizuje Sportski savez invalida Srbije.

Pod sloganom “Srbija bez barijera” tridesetak najboljih takmičara, iz različitih gradova, pokazalo je umeće u ovoj sportskoj disciplini.

Kompanija Srbija Ziđin Koper je finansijski podržala ovogodišnje Državno prvenstvo u šahu.

Kompanija prvi put sarađuje sa Sportskim savezom invalida Srbije, ali imamo nameru da ih podržimo u organizaciji sportskih događaja i narednih godina. Srbija Ziđin Koper kontinuirano ulaže u razvoj sporta u Boru, te nam je čast da ovom prilikom možemo ugostiti najbolje šahiste, rekao je rukovodilac Službe za ESG u Srbija Ziđin Koper Feng Kui.

Predsednik SSIS Dragan Janketić istakao je značaj ovakvih takmičenja za osobe sa invaliditetom i zahvalio se kompaniji na pomoći u organizaciji.

Državno takmičenje je prethodnih godina bilo organizovano širom Srbije, a drago mi je da smo naišli na razumevanje Srbija Ziđin Koper koja je finansijski podržala ovogodišnje prvenstvo. Ostavljamo mogućnost da i sledeće godine najbolji šahisti odmere snage u Boru i da to postane tradicija. Naš savez ima ambicije da takmičenja osoba sa invaliditetom dobiju međunarodni karakter i nadam se saradnji sa kineskim sportistima, rekao je on.

Partije šaha su se igrale po švajcarskom sistemu, za koji je karakteristično da u svakom kolu igrači za protivnike imaju one takmičare koji su im što bliže po broju poena na tabeli. Borski klub predstavljali su šahovski velemajstori Dragan Dodić i Sreten Stojanović.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Još tri sportska kluba od posebnog značaja za Bor. Za sport iz budžeta 120 miliona dinara

Miloš Marković

[NAJAVA] Trofej Bora u basketu od 18. do 20. jula

Ist Media

“Sportske igre mladih 2024” u Boru okupile 1200 mališana iz jedanaest gradova Srbije

Saša Trifunović

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X