DruštvoZiđin

I Srbija Ziđin Majning saoseća sa rudarima iz Zaječara. Čen Jong uputio saučešće

Serbia Zijin Mining LOGO

 

Povodom nesreće u rudniku Lubnica kod Zaječara u kojoj su stradala dva i povređen jedan rudar, generalni direktor kompanije Srbija Ziđin Majning Čen Jong uputio je telegram saučešća porodicama i kolegama nastradalih rudara, kao i rukovodstvu JPU Resavica, u čijem sastavu posluje i rudnik lignita Lubnica u Zaječaru.

Saučešće je upućeno i gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću, koji je zbog tragičnog stradanja dvojice rudara proglasio ponedeljak 6. novembar za Dan žalosti.

U ime celokupnog rudarskog kolektiva kompanije Serbia Zijin Mining i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće zbog smrti dvojice kolega rudara. U vremenu u kom se svakodnevno borimo za bezbednost svakog radnika, za bolji i sigurniji život svakog zaposlenog u rudarskoj industriji, kao i za svakog rudara koji pošteno zarađuje svoj „hleb sa sedam kora“, vest o smrti kolega postaje još jedna strašna opomena na rizike časne rudarske profesije, naveo je prvi čovek Srbija Ziđin Majning.

Nastavlja da u ime zaposlenih u rudniku bakra i zlata Čukaru Peki, koji u ovom teškom momentu dele tugu, izražava saosećanje sa članovima porodicama nastradalih, kao i kolegama u Lubnici i Resavici, kojima upućuje iskrene reči podrške.

Povređenom kolegi želim brz, uspešan i potpun oporavak“, navodi se u telegramu saučešća vršiocu dužnosti direktora JP PEU „Resavica“ Saši Spasiću i direktoru rudnika lignita „Lubnica“ Ivanu Vasiljkoviću.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Donacijama Srbija Ziđin Majning napravljeno dečije igralište i obnovljene prostorije KUD-a u Brestovcu

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X