Društvo

I Srbija Ziđin Majning saoseća sa rudarima iz Zaječara. Čen Jong uputio saučešće

Serbia Zijin Mining LOGO

 

Povodom nesreće u rudniku Lubnica kod Zaječara u kojoj su stradala dva i povređen jedan rudar, generalni direktor kompanije Srbija Ziđin Majning Čen Jong uputio je telegram saučešća porodicama i kolegama nastradalih rudara, kao i rukovodstvu JPU Resavica, u čijem sastavu posluje i rudnik lignita Lubnica u Zaječaru.

Saučešće je upućeno i gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću, koji je zbog tragičnog stradanja dvojice rudara proglasio ponedeljak 6. novembar za Dan žalosti.

U ime celokupnog rudarskog kolektiva kompanije Serbia Zijin Mining i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće zbog smrti dvojice kolega rudara. U vremenu u kom se svakodnevno borimo za bezbednost svakog radnika, za bolji i sigurniji život svakog zaposlenog u rudarskoj industriji, kao i za svakog rudara koji pošteno zarađuje svoj „hleb sa sedam kora“, vest o smrti kolega postaje još jedna strašna opomena na rizike časne rudarske profesije, naveo je prvi čovek Srbija Ziđin Majning.

Nastavlja da u ime zaposlenih u rudniku bakra i zlata Čukaru Peki, koji u ovom teškom momentu dele tugu, izražava saosećanje sa članovima porodicama nastradalih, kao i kolegama u Lubnici i Resavici, kojima upućuje iskrene reči podrške.

Povređenom kolegi želim brz, uspešan i potpun oporavak“, navodi se u telegramu saučešća vršiocu dužnosti direktora JP PEU „Resavica“ Saši Spasiću i direktoru rudnika lignita „Lubnica“ Ivanu Vasiljkoviću.

 

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X