Kultura

NAJAVA: U Narodnoj biblioteci Izvođenje demokratije – društvena igra

Bor-Vizual-70x50-1-768x549

 

U petak 18. novembra od 19 časova u prostoru Narodne biblioteke održaće se program Izvođenje demokratije: društvena igra koju organizuju umetnička organizacija KIOSK iz Beograda i Narodna biblioteka u Boru.

Projekat Izvođenje demokratije istražuje sledeća pitanja: Šta je danas demokratija, šta podrazumeva i koje su ideje u nju upisane? Da li je demokratija moguća i da li ima alternativu? Kakav oblik demokratije je optimalan?

U razgovor su do sada uključeni sagovornici iz Srbije, sa Kosova i iz Severne Makedonije različitih generacija, interesovanja, profesionalnih i životnih opredeljenja.  Njihova razmišljanja zabeležena su u formi video izjava koje čine video arhivu projekta dostupnu na www.kioskngo.net .

U okviru programa u Boru biće organizovana društvena igra, dinamičan format razgovora sa publikom na temu demokratije, koja ne podrazumeva predznanje već otvorenost i maštu. Tokom igre biće predstavljeni i neki od stavova velikog broja sagovornika koji su do sada učestvovali u projektu.

Verujemo da je ovo dobra prilika da zajedno razgovaramo o važnim temama, čujemo razmišljanja različitih generacija, od starijih do mladih koji će graditi budućnost ove zemlje, a da se uz to i zabavimo a možda i svi po nešto i naučimo, poručuju organizatori.

U projektu govori 129 sagovornika, predstavnica i predstavnika različitih  građanskih inicijativa, pokreta, organizacija, političkih partija, koji su se odazvale pozivu i podelili svoja dragocena razmišljanja.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

On je legenda. Došao na Borsko jezero da slika a mašta o skulpturi

Ist Media

Od četvrtka 18. jula počinje prodaja ulaznica za 30. Nišville festival

Ist Media

Za seoske KUD-ove kineska kompanija donirala 1,1 milion dinara. Zamenik gradonačelnika za svako selo najavio dodatnih 300.000

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X