Nagrada „Inženjer Šistek“ u senci traženja strateškog partnera za RTB

1284 0

BOR, (IST Media) Uručenjem nagrada „Inženjer Šistek“ najzaslužnijim pojedincima iz Rudarsko-topioničarskog basena RTB Bor, danas je tradicionalno obeležen 6. avgust, Dan rudara i dan borskog kombinata bakra.

 

Nagradu „Inženjer Šistek,“ za doprinos razvoju kompanije u 2017. godini, dobili su Saška Tasić, Slaviša Stefanović, Dragan Nikolić, Goran Jovović, Milutin Šćopić iz RBB-a i Goran Repedžić iz RBM-a. Dosad su najprestižnije basensko priznanje dobila 353 „Šistekovca“.

 

Saška Tasić
Goran Jovović
Milutin Šćopić
Goran Repedžić
Slaviša Stefanović

 

Između dva rudarska praznika u penziju je otišao je 71 basenski radnik: 32 iz RBB-a, 11 iz RBM-a, 27 iz TIR-a i jedan iz Matičnog preduzeća. Oni će, uz redovnu otpremninu, dobiti i novčanu nagradu kompanije u iznosu 20.000 dinara.

 

Svečanosti u Boru prisustvovao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, koji je izjavio je danas da RTB Bor ima budućnost i da posluje pozitivno, ali da su potrebna dodatna ulaganja, preko strateškog partnerstva.

 

Kao nekad

 

„RTB Bor predstavlja jedan od strateški značajnih potencijala Srbije. Od njega zavisi ne samo istočna Srbija već i razvoj čitave Srbije. Vlada Srbije posvećena tome da se Bor razvija i da bez ikakve dileme ima budućnost“, rekao je Antić.

 

On je naznačio da Bor u ovom trenutku posluje pozitivno.

 

„Očekujem da će ovu godinu završiti sa više desetina miliona evra dobiti što je dokaz da ono što smo radili u prethodnom periodu dalo rezultate“, kazao je Antić.

 

Ministar rudarstva je istakao da su Boru potrebna dodatna ulaganja preko strateškog partnerstva.

 

„Da bi RTB Bor dugoročno bio održiv pored topionice, fabrike sumporne kiseline i dela mehanizacije koju smo kao Vlada podržali, potrebno je dodatno ulagati u rudarstvo, otvarati nove rudnike i raditi nova istraživanja u tom sistemu. Za tako nešto su potrebne velike investicije koje, po našem mišljenju, treba tražiti kroz strateška partnerstva“, objasnio je on.

 

Antić je kazao da razgovaraju sa velikim kompanijama, pre svega kineskim ali i ruskim i kanadskim, kako bi iznijansirali najbolji pristup za RTB Bor.

 

„Razgovaramo kako bi tamo dobili najsnažnijeg patnera koji će biti sposoban da u narednih nekoliko godina investira i do milijardu evra koje će obezbediti da RTB Bor multiplikuje svoju proizvodnju i dugoročno ima finansijsku dobit“, rekao je Antić.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X