Korona

NAGLI PAD BROJA ZARAŽENIH Borana, ali ipak apel da se slave obeleže samo u krugu porodice

korona

BOR – Broj novozaraženih Borana korona virusom je u opadanju. Podaci koji su danas saopšteni na konferenciji za novinare, pokazuju da je sedmoro novoinficiranih, dok je 71 osoba izlečana.

Juče je testirano 178 lica, urađeno je 86 PCR testova i samo je jedan nalaz bio pozitivan. Urađeno je i 93 antigenskih testova koji su pokazali prisustvo virusa kod šest osoba, rekla je dirketorka Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević.

Prema njenim rečima, smanjuje se i broj prvih pregleda, i u odnosu na broj kontrolnih pregleda, taj broj je dvostruko manji.

To nam govori da smo na neki način uspeli da ‘zaravnimo epidemiološku krivu’, što ne znači da se u narednom periodu ne treba pridržavati propisanih mera zaštite i pogotovo izbegavati velika okupljanja i proslave, rekla je dr Radosavljević.

Ona je navela da je u ambulanti “Metalurg” juče obavljeno 57 prvih pregleda, a u “Rudaru”, gde se rade kontrolni pregledi, ukupno 89. U bolnici je trenutno 100 hospitalizovaih lica, od čega je 79 obolelih od covid-19, dok je na respiratoru sedam osoba

Posledice kod pojedinih osoba koje su preležale korona virus su jako teške. Reč je o osobama koje već imaju neko oboljenje (hronične bolesti pluća, dijabetes ili hipertenziju), pa se takvim pacijentima savetuju dodatni kontrolni pregledi, laboratorija i snimanje pluća, a kod osoba sa srčanim problemima, važan je ultra zvuk srca.

Napomenula je da su Boru četiri porodice po drugi put preležale korona virus, i da je u odnosiu na prvi talas, njihova klinička slika sada bila mnogo teža.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić očekuje u narednom periodu dalji pad broja zaraženih, uz zaključak da to zavisi od toga koliko se građani budu pridržavali propisanih mera i ukoliko poslušaju savete epidemiologa da predstojeće praznike provedu isključivo u krugu porodice.

U Boru je korona virus trenutno aktivan kod 802 osobe.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X