DruštvoTema danaНекатегоризовано

Na obali Dunava u Radujevcu bedem prave vatrogasci i košarkaši

NEGOTIN (IST Media) Na obali Dunava u selu Radujevac kod Negotina, borski vatrogarci i članovi košarkaškog kluba “Negotin”, postavljaju od juče džakove sa peskom kako bi se sprečilo izlivanje reke.

 

 

Copy of 20140518_110613 Borski vatrogasci

 

Meštani ovog sela još pamte 2006. godinu, kada im je Dunav poplavio kuće, ali sada su, kako tvrde u Opštinskom štabu za vanredne situacije, bolje organizovani.

 

“Iako je 2006. godine napravljen projekat za podizanje zaštitnog bedema, ništa nije preduzeto da se to i uradi”, rekao je novinarima novoizabrani predsednik opštine Negotin i komandir štaba, Jovan Milovanović.

 

U Radujevcu je od juče zaštitni bedem postavljen u dužini od jednog kilometra. Duž Dunava je istovareno oko 300 kamionskih prikolica, a među mehanizacijom su i šest kamiona RTB-a Bor.

 

“Ono što je bilo urgentno uspeli smo da završimo. Ostalo je oblikovanje nasipa što smo završili noćas u dva sata. Svi pozvani su se odazvali, i uložili veliki napor da se radovi privedu kraju. Trenutno su radovi na delu zvanom”Kosno grlo” gde se takođe očekuje porast vodostaja. Prognoze su malo povoljnije nego juče, i očekuje se povoljnija i bezbednija situacija”, rekao je Milovanović.

 

On je dodao da ga je u toku noći pozvao generalni direktor RTB-a i ponudio pomoć, koja je stigla justros oko 9 sati.

 

U kontaktu sa odgovornima u Kladovu, saznali smo da za sada ne preti izlivanje Dunava.

 

[nggallery id=44]

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

U toku radovi na zameni toplotnih podstanica

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X