Na obali Dunava u Radujevcu bedem prave vatrogasci i košarkaši

902 0

NEGOTIN (IST Media) Na obali Dunava u selu Radujevac kod Negotina, borski vatrogarci i članovi košarkaškog kluba “Negotin”, postavljaju od juče džakove sa peskom kako bi se sprečilo izlivanje reke.

 

 

Copy of 20140518_110613 Borski vatrogasci

 

Meštani ovog sela još pamte 2006. godinu, kada im je Dunav poplavio kuće, ali sada su, kako tvrde u Opštinskom štabu za vanredne situacije, bolje organizovani.

 

“Iako je 2006. godine napravljen projekat za podizanje zaštitnog bedema, ništa nije preduzeto da se to i uradi”, rekao je novinarima novoizabrani predsednik opštine Negotin i komandir štaba, Jovan Milovanović.

 

U Radujevcu je od juče zaštitni bedem postavljen u dužini od jednog kilometra. Duž Dunava je istovareno oko 300 kamionskih prikolica, a među mehanizacijom su i šest kamiona RTB-a Bor.

 

“Ono što je bilo urgentno uspeli smo da završimo. Ostalo je oblikovanje nasipa što smo završili noćas u dva sata. Svi pozvani su se odazvali, i uložili veliki napor da se radovi privedu kraju. Trenutno su radovi na delu zvanom”Kosno grlo” gde se takođe očekuje porast vodostaja. Prognoze su malo povoljnije nego juče, i očekuje se povoljnija i bezbednija situacija”, rekao je Milovanović.

 

On je dodao da ga je u toku noći pozvao generalni direktor RTB-a i ponudio pomoć, koja je stigla justros oko 9 sati.

 

U kontaktu sa odgovornima u Kladovu, saznali smo da za sada ne preti izlivanje Dunava.

 

[nggallery id=44]

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X