HronikaTema danaНекатегоризовано

Kladovo se sprema da dočeka dolazak poplavnog talasa

KLADOVO, (Violeta Cvetković, IST Media) Štab za vanredne situacije u opštine Kladovo, upozorio je da su najkritičnije tačke u ovoj opštini Stari grad (Fetislam) i sela Mala Vrbica i Davidovac.

 

IMG_1395

 

Članovi štaba su obišli sva kritična mesta,a džakove za odbranu su donirani iz Turn Severina u Rumuniji, HE “Đerdap 1” i “Đerdap usluge”.

 

U akciju odbrane od poplave uključena svu sva javna preduzeća.

 

U Maloj Vrbici su ugrožena četiri domaćinstva, a problem predstavljaju tri kanala za atmosversku vodu koja ide u Dunav, ocenili su članovi Štaba.

 

U Kladušnici, domaćinstva sa leve strane puta su ugrožene.

 

“Stara Vajuga je takođe u opasnosti ali je teško braniti zbog močvara koje je okružuju”, kažu članovi štaba.

 

Može biti problema i na potezu Milutinovac – Vajuga, pa će vikendaši sa tog područja biti obavešteni. U samom mestu Milutinovac u opasnosti su dve kuće.

 

U Ljubičevcu su se stanovnici sami organizovali i dežuraju a Štab će obavestiti ako je nešto potrebno. Davidovac je najugroženiji kod škole i obezbeđen je sa 500 džakova peska.

 

IMG_1399

 

Ulaz u Stari grad je obezbeđen vrećama sa peskom i za to su zaslužni mladi sportisti.

 

“Ljudi ima dovoljno, ne nedostaje i volja da se pomogne a to je najvažnije u ovom trenutku. Nema mesta panici i sve je pod kontrolom”, rekao je predsenik Opštine Radovan Arežina.

 

Opština je uzdvojila 300. 000 dinara na ime pomoći poplavljenim područjima. Obezbeđeno je 100 mesta na Kampu Karataš ako treba evakuisati ljude i još 50 mesta u Hotelu Đerdap.

 

U organizaciji Crvenog Krsta pomoć se sakuplja u prostorijama Doma Omladine. Potrebna je hrana za bebe, pelene, konzervirana hrana, sredstva za higijenu, ćebići.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Vikend rezultati kontrole saobraćaja – alkohol, psihoaktivne supstance i otpor testiranju

Ist Media

Umrla majka osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić

Ist Media

Uhapšen muškarac zbog napada na policajce

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X