DruštvoSport

Na Borskom jezeru u sredu počinju Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara

Plakat_ Ako igras, pobedjujes 28. RSI

BOR, (IST Media) – Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije održaće se u sredu 23. septembra na Borskomn jezeru, a radi sprečavanja širenja zarazne bolesti izazvane korona virusom, ove godine takmičenja se odvijaju u atletici i šahu, ali ne i u stonom tenisu, streljaštvu i pikadu.

Takmičenje se održava 28. godinu zaredom sa ciljem promocije sporta među osobama sa povređenom kičmenom moždinom i aktivnog učešća osoba sa invaliditetom u životu zajednice a poslednjih šest godina održava se na letovalištu kraj Bora.

Ove godine je prijavljeno 15 ekipa iz 15 lokalnih udruženja iz gradova širom Srbije, ali sa smanjenim brojem takmičara u odnosu na prethodne godine, tako da očekujemo učestvovanje oko 80 takmičara, uglavnom korisnika invalidskih kolica, naveli su organizatori uz napomenu da ove godine nisu pozvane gostujuće ekipe saveza paraplegičara iz regiona.

Republičke sportske igre su najmasovnije okupljanje osoba sa invaliditetom, uglavnom korisnika invalidksih kolica na jednom mestu sa teritorije Srbije.

Ovu tradicionalnu sportsku manifestaciju podržalo je Ministarstvo za rad, zapošljavenje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije, kompanija “Inpharm” i pojedinačni donatori.

Svečano otvaranje održaće se na sportskim terenima hotela „Jezero“ na Borskom jezeru sa početkom u 9:30 sati.

Po otvaranju, slede takmičenja u atletskim bacačkim disciplinama: bacanje kugle, bacanje koplja, bacanje diska, bacanje čunja i koplja.

Istog dana, u popodnevnim satima u hotelu „Jezero“ održaće se takmičenje u šahu, kojim se ujedno završava takmičarski deo igara, kao i premijera filma Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije- „Košarka u kolicima“ i projekcija filma „Futog SMILE“.

Ove godine dolaze ekipe iz Beograda, Čačka, Kragujevca, Niša, Paraćina, Smedereva, Šapca, Užica, Novog Sada, Rume, Sombora i Zrenjanina.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

Još tri sportska kluba od posebnog značaja za Bor. Za sport iz budžeta 120 miliona dinara

Miloš Marković

[NAJAVA] Trofej Bora u basketu od 18. do 20. jula

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X