MLADI U BORU na udaru korone. Virus ponovo u JKP 3. oktobar

49 0

BOR, (IST Media) Korona virusom u Boru trenutno je zaraženo osam osoba. Reč je o mlađim ljudima koji imaju blage simptome i nalaze se u samoizolaciji, izvestila je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije direktorka Doma zdravlja u Boru dr Vesna Radosavljević.

Obelodanjeno da je virus ponovo ušao u JKP „3. oktobar“, gde je jedna osoba pozitivna na koronu, a vršilac dužnosti direktora Igor Mitrović, rekao je da su u tom preduzeću ponovo pojačane mere dezinfekcije, uz obavezno nošenje zaštitne maske.

Zbog situacije u tom komunalnom preduzeću testirano je sedam kontakt osoba i očekujemo rezultate, rekla je Vesna Radosavljević IST Mediji.

Prema njenim saznanjima, neki kontakti su „uveženi“ iz Beograda, a jedan od pacijenata je virusom zaražen verovatno u međugradskom autobusu.

Covid ambulanta „Rudar“ od juče radi od 7.00 do 20.00 sati, a vikendom od 9.00 do 17.00, pa se tako pacijenti sa respiratornim infekcijama i povišenom temperaturom mogu javiti direktono, odakle će biti prosleđeni na dodatnu dijagnostiku ukoliko ima potrebe.

Iz gradskih zdravstvenih ustanova apeluju na građane da se, kao i do sada, ponašaju odgovorno i da se striktno
pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih zdravstvenih i epidemioloških stručnih službi.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X