Društvo

Milikić: Šoping centar BIG FASHION biće gotov za dve godine. Novac od prodaje ide za novi stadion

Foto: Big Fashion, objekat u Beogradu

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, potvrdio je danas da je firma Open Air Center, zastupnik trgovinskog lanca Big Fashion, kupila zemljište nekadašnjeg FK Rudar i da je Grad Bor na korak od dobijanja modernog šoping centra od 15.000m2 u kome će biti zaposleno najmanje 150 lica iz kategorije teško zapošljivih.

milikicOvo je dobra vest za Bor kada znamo da je zemljište prodato po ceni od 295 miliona dinara. Taj novac će biti uplaćen u budžet grada, što pokazuje da je u Boru dobar privredni ambijent i da je grad dobar tržišni potencijal koji su uvidele velike kompanije kao što je Big Fashion, rekao je gradonačelnik.

Ocenio je da će novim objektom Bor postati šoping centar za teritoriju istočne Srbije, jer će u njemu kupcima biti ponuđeni proizvodi najvećih svetskih brendova.

Od dana potpisivanja ugovora sa kupcem, zadatak će biti izgradnja šoping centra u roku od dve godine. Očekujemo da već na narednoj sednici Skupštine verifikujemo ugovor i da nakon toga Big Fashion krene izgradnju objekata, rekao je Milikić.

On je najavio i da će u drugoj polovini godine početi izgradnja akva-parka.

Kada je reč o prilivu novca od prodaje zemljišta FK Rudar, gradonačelnik Bora je rekao da će u drugoj polovini godine, nakon rebalansa, sredstva biti usmerena ka izgradnji sportskog kompleksa u naselju Metalurg.

Završili smo projekat novog sportskog kompleksa kojim je, na površini od dva hektara, predviđena izgradnja novog fudbalskog terena sa atletskom stazom, ali i fiskulturna sala za te škole. Biće izgrađena balon ili čvrsta hala za potebe razvoja tenisa, ali i niz sportskih tererna za rukomet i mali fudbal, rekao je Milikić.

sportski centar Bor
Plan za izgradnju novih sportskih terena u naselju Metalurg

Planom izgradnje šoping mola, fudbalskom klubu Mali Bor, koji je bio korisnik stadiona FK Rudar, prema rečima Milikića, biće omogućeno korišćenje pomoćnog terena FK Bor 1919, ali i teren za male sportove.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Batut: Zbog posledica pušenja u Srbiji godišnje umre oko 19.000 ljudi

Miloš Marković

IT karijera u Srbiji – gde početi i kako uspešno napredovati

Ist Media

In memoriam: Nebojša Dimitrijević (1959-2024)

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X